<<< Vissza

Edina az IBS-ben

2004. július 2.

 
Dohánybarna ajtófélfa és ablakkeret, dohánybarna polcok, dohánybarna bőrgarnitúra. A folyosón még egy tweed zakós, szarvasbőr könyökű, szikár úriember is feltűnt, és esküszöm, gyökérpipa lógott a szájából. A Nemzetközi Üzleti Főiskola árasztja magából az angol szellemiséget. Jellemző, hogy angol neve is van: International Business School, rövidítve IBS. Az oxfordi egyetem licencével működő magyar felsőoktatási intézmény szentesi hallgatója Gergely Edina.

- Mivel foglalkoznak a szülei?

- Édesapám vállalkozó, édesanyám óvónő.

- Hol érettségizett?

- A Boros Sámuel Közgazdasági Szakközépiskolában. Innen egyenes út vezetett a közgazdasági főiskolára.

- De miért éppen az IBS-ben kötött ki?

- Majdhogynem véletlenül. Csak azt tudtam, hogy közgazdász szeretnék lenni. Az érdeklődésre nem sajnáltam az időt. Elmentem a Közgazdasági Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola nyílt napjára. Aztán hallottam, hogy van egy Nemzetközi Üzleti Főiskola is, ahol nagyon gyakorlatias az oktatás. Ide szintén eljöttem, kifaggattam a diákokat. Tetszett, amit mondtak. Itt ragadtam.

- Miért?

- Mert itt a lényeget tanítják meg, máshol viszont elvesznek a részletekben. Amire szükségem lehet az életben, azt itt megkapom.

- Hogyan szokott meg egy vidéki kislány Pesten?

- Szentes után más volt a kétmilliós főváros. Szerencsére egy másik szentesi lánnyal lakom együtt.

- Erről jut eszembe, az IBS megkülönböztető sajátossága a csapatmunka.

- Szeretek másokkal együtt dolgozni. Ha kikerülök az életbe, ott sem válogathatom meg a munkatársaimat. Nem árt megtanulni, hogyan lehet kijönni másokkal.

- Milyen gyakran jár haza?

- Egy hét vége sem telt el úgy, hogy a szüleimmel és a húgommal ne láttuk volna egymást. Hol ők jönnek hozzám, hol én megyek hozzájuk. Szeretek hazajárni, mert Szentesen minden megvan, csak piciben.

- Ha elvégezte az iskolát, szívesen térne vissza a szülővárosába?

- Ha kifognék egy kreatív munkát, el tudnám képzelni az életemet Szentesen is. Ezen azonban van még időm gondolkodni. Egyelőre inkább az foglalkoztat, hogy a most érettségizett húgom továbbtanulását hogyan segíthetném.

Zöldi László


<<< Vissza