<<< Vissza

Tanítsuk a környezetvédelmet

2004. július 2.

 
Környezetvédelemről, hulladékhasznosításról tartottak nemzetközi konferenciát a Parlamentben. A Civil parlamenti programok az Országházban című rendezvényen Ugrai Bálint, az önkormányzat mellett működő városrendezési-, fejlesztési és környezetvédelmi bizottságának tagja vett részt.

- Az előadássorozaton a környezetvédelem időszerű problémáiról, a hulladékhasznosításról, a csomagolástechnika környezetbarát kialakításáról hallhattunk - tájékoztatta lapunkat a környezetvédő. - Hazánkban mind nagyobb szükség van a szelektív hulladékgyűjtés alkalmazására. Ilyenek például: forgalmas helyeken kirakott konténerek, a csomagolóanyagok, az alumínium dobozok zsugorítása, újrahasznosítása, a lakosság figyelmének felhívása az igényes, tiszta környezet kialakítására.

Már az óvodában el kell kezdeni a gyerekek játékos nevelését. A szelektív hulladékgyűjtő konténereket az iskolák közelében is elhelyezhetjük, ahol a gyerekek iskolába menet az összegyűjtött papírt, műanyag palackot, alumínium italos dobozt, üveget bedobhatják. A környezetvédelemre az iskolákban oktatni kell a gyerekeket, hiszen a hulladékgazdálkodás a Nemzeti Alaptanterv része!

Fontos a meglévő gyűjtőszigetek helyes használata, szennyeződésmentes,
csak az odaillő hulladék elhelyezése! Fontos a természet védelmére, szeretetére való nevelés, az erdei tanösvény, erdei iskolák létesítése, kirándulások szervezése. Mindez azonban a felnőttek példamutatása nélkül nehezen valósítható meg!


<<< Vissza