<<< Vissza

A lányok is bizonyítottak

2004. június 11.

 
Május végén az ifjúsági ház melletti gödörben tartották a mountain bike-osok versenyt. Négy kategóriában próbálhatták ki tudásukat a bringások. A jelenlévők izgalmas versenynek lehettek tanúi.

Eredmények: III. korcsoport (5-6. osztályosok, 3 körön át nyomták a pedált), 1. Tóth István, 2. Hankó Emánuel, 3. Imre Ádám. IV. korcsoport (7-8. oszt., 5 kört teljesítettek) 1. Őze Krisztián, 2. Döme Bence. Ugyanebben a korcsoportban a lányok versenyén 1. Antal Éva, 2. Szatmári Zita. VI. korcsoport (középiskolások 11-12. osztály, 5 körrel) 1. Gilicze Zsolt, 2. Ambrus Albert, 3. Hankó György. Nyílt kategória (bárki indulhatott; fiúk 4 kör, a lányok 3 kör): 1. Gilicze Zsolt, 2. Ambrus Albert, 3. Petes Tibor; lányoknál: 1. Antal Éva. Fiúknál Gilicze Zsolt két aranyérmet szerzett. - Korábban országos versenyeken is indultam. Bár már egy éve nem edzem, de azért megemlítem, a pálya nehéz volt és hosszú. Örülök a sikernek. Különösebben nem készültem erre a versenyre. Bíztam a korábban szerzett rutinomban és a tapasztalatomban. A leányoknál szintén két aranyérmet szerzett Antal Éva: - Örültem, hogy részt vehettem a versenyen. A pálya nehéz volt, sok volt a gödör, ezért veszélyes is volt. Örülök a sikeremnek, azért is mert a lányok kényelmesek, nem nagyon szeretnek biciklizni. Én sem vagyok nagy sztár, de bebizonyítottam, hogy mi lányok helyt tudunk állni ha kell. Korábban karatéztam, s most kerékpárversenyzéssel próbálkozom, érdekesebb, izgalmasabb.

Varga Lajos a verseny főszervezője a következőket mondta: - Ha lassan is, de sikerült a sportág (mountain bike) népszerűsítése, a versenyezési lehetőség biztosítása az ifjúság részére. Az idén jobb volt, mint korábban. Úgy látom, hogy mindig egy kicsi lépéssel előrébb tudunk jutni. A pályán is változtatni fogunk, mert unalmas lesz jövőre a versenyzőknek. A nézők is látni fogják majd a versenyzőket. Minden versenyből lehet tanulni, s az így szerzett tapasztalatokat, a következőkben fel lehet használni, hogy jobb és szebb legyen. Jövőre találkozunk ugyanitt.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza