<<< Vissza

Férfiak, hogyan tovább?
 Kézilabda, ismét bajnoki pontokért

2004. június 11.

 
A Szentesi Kinizsi kézilabda szakosztályánál tartott vezetőségi ülésen elhangzott a férfi és a női szakág jelenlegi és a jövőbeli helyzete. Városunk kézilabda sportját befolyásolja a sportág pénzügyi helyzete. Sajnos a 2003-2004-es pontvadászat alatt nagyon sokszor az NB II-es férfi gárda saját gépkocsival utazott a vidéki mérkőzésekre. Ez a megoldás nem tartható sokáig. A közelmúltban befejeződött, az NB II-es férfi kézilabda bajnokság, a Szentesi Kinizsi az utolsó helyen végzett a tabellán, ami elméletileg a kiesést jelenti. Hogyan tovább? Erre a kérdésre kerestem a választ. Dr. Nagymélykúti László a férfi együttes szakosztályvezetője válaszolt..

- Mennyire elégedett a mutatott teljesítménnyel? A férfi gárda a megyében folytatja, vagy továbbra is az NB II-ben?

- Ősszel eldöntöttük, hogy az NB II-ben való helytálláshoz mire van szükség. Ezeket a terveket - ami szükséges lett volna - nem tudtuk megvalósítani. Ennek egyértelműen pénzügyi akadálya volt. Kizárólag hazai bázisra építve megpróbáltunk helytállni az NB II-ben. Véleményem szerint a lehetőségekhez képest az utolsó helyezés egyáltalán nem kudarc. Hangsúlyozom, azért nem kudarc, mert az idős csapatnak, a játékosait rendre a fiatalok váltották fel, akik ebben a helyzetben azt tudták nyújtani, amire képesek. Az ifi csapat három-négy játékosa, fix játékossá nőtte ki magát a felnőtt gárdában, s olyan tapasztalatokra tett szert, ami később a győzelemre is elég. Egyetlen egy vidéki játékost igazoltunk, Lovász Jánost, aki játéktudásával és szemléletével mindenféleképpen belefért ebbe a csapatba.

Azt is sikernek tudom elkönyvelni, hogy végig tudtuk küzdeni a bajnokságot. A most befejeződött bajnokság folyamán is voltak visszalépők, nemcsak a mi csoportunkban, hanem máshol is anyagiak miatt. Szomorú, hogy FTC szintű csapatok sem tudnak pénzforráshoz jutni. Ezért úgy gondolom, elméleti esélyünk megvan, hogy továbbra is az NB II-be szerepeljünk. A mostani megyei csapatokból akik feljuthatnának számtalanszor mondják, képtelenek az NB II-höz szükséges kívánalmaknak eleget tenni. Még nem tudjuk, hogy melyik megye fogja a sorsolást elkészíteni. Bármelyik megye (Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun) készíti el a sorsolást, szükségük van egy Szentes szintű megbízható gárdára. Egy hónapon belül kikristályosodik, hogy hol folytatjuk. Mi az NB II-t szeretnénk. Úgy látjuk, fiataljaink - akik bizonyítottak a felnőttek között is, saját bajnokságukban - nagy törést szenvednének, ha ki kellene hagyniuk egy-két évet. Néhány évi szünet után a Szentesi Kinizsi női csapata ismét bajnoki pontokért száll harcba.

- A Szentesi Vasutast átvevő Szentesi Kinizsi valóban indul a megye bajnokságon? - tettem fel a kérdést Dobos Lászlónak a női csapat edzőjének.
- A dolgot válasszuk külön, a Vasutasból senki nincs. Az a csapat megszűnt. A Szentesi Kinizsin belül éledtünk újra porainkból, fiatal lányokkal. Ezek a gyerekek dolgoztak annyit, megérdemlik, hogy a 2004-2005-ös felnőtt női megye bajnokságban szerepeljenek.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza