<<< Vissza

Pünkösdi focitorna
Sankt Augustinban jártunk

2004. június 11.

 
Sankt Augustinban az idén 43. alkalommal rendezték meg a "Nemzetközi Pünkösdi Labdarúgótornát". Szentes város ifjúsági labdarúgó-válogatottja tizenegyedszer kapott meghívást az eseményre. Tizennyolc órás buszozás után szombaton délben értünk oda és a vasárnap reggeli megnyitó ünnepség után - melyen részt vett Klaus Schumacker, a város polgármestere is - az első meccset a mieink játszották a vendéglátó és a tornát szervező VFr Hangelar együttesével. Az eredmény nagy küzdelem után 0-0 lett.

Délután már kevésbé ment a játék - vagy az ellenfél volt erősebb - mindenesetre a tavalyi győztes SV Bergheim 2-0-ra legyőzött bennünket. Másnapi ellenfelünk nem jelent meg a kezdés időpontjában (később sem) így mienk lett a 3 pont, ezzel csoportmásodikok lettünk és délután az izraeli Mewasseret Zion csapatával játszottunk a 3. helyért. Vezettünk 2-0-ra, de ellenfelünk kiegyenlített, így hosszabbítás következett, ez sem döntötte el a meccset. Jöhettek a 11-es rúgások, amelyben mi bizonyultunk jobbnak (Farkas Imre kivédett egy büntetőt) így harmadikok lettünk, amellyel összesen 100 euró jutalom is járt.

Kedden délelőtt egy szokásos kölni kirándulás következett - a dómot nem lehet elégszer megcsodálni - majd délután a Sank Augustin-i Huma áruházban mindenki elkölthette maradék centjeit. Este a futballpályán grillparty volt, ennek végeztével pedig hazaindultunk. A csoport tagjai: Bajusz Olivér, Bodzás Ádám, Érsek Zsolt, Farkas Imre, Fehér Attila, Földesi Mihály, Herczeg Szabolcs, Janiga László, Kovács Norbert, Mihály Róbert, Polyák András, Szabó László, Páger György, Rúzs-Molnár András, Tóth Máté és Varró Zoltán, edző: Nagy Béla.

Boros István


<<< Vissza