<<< Vissza

Leplezzük le a rongálókat

2004. június 11.

 
Szentes Város Önkormányzata az őszi telepítési időszakban elültetett 400 db díszfát, 1000 tő rózsatövet és közel 4000 db cserjét és évelő növényt. Ez év áprilisában felújította a városellátó intézmény és a Bartha János Kertészeti Szakiskola a Koszta teret. Napjainkban kiültetett egynyári virágpalánták száma megközelíti a 30000 db-ot.

A kertvárosi övezetben új virágágyások kerültek kialakításra, illetve új ültetésű fák gyarapítják ezen városrész faállományát és újra füvesített részek teszik még üdébbé a környezetet.

Nagy gondossággal, mindennapos odafigyeléssel szeretnénk még többet tenni annak érdekében, hogy minél szebb legyen a város, de ez valakinek, vagy valakiknek nagyon fájhat, és úgy próbálják a fájdalmukat enyhíteni, hogy törnek, zúznak, lopnak. Ezek az egyének mindent megtesznek annak érdekében, hogy az eddig elvégzett városszépítő munkát semmibe véve, megsemmisítsék a közterületekre kiültetett növényeket. A "Nagymama- program" keretében szétosztott virágpalánták egy részét is kitépdesték, letiporták.

Milyen ember az, aki képes nekiesni egy növénynek? Kinek és mit ártottak azok a szerencsétlen virágok, fák? Ezeket az embereket olyan helyre kellene vinni "kikapcsolódni", ahol egy fűszál sem terem meg, ott biztosan egy életre megtanulná, hogy mekkora értéket képvisel egy fa, vagy bármilyen más növény.

Elszomorító, hogy a környezetszépítés nem alakul ki spontán minden emberben, úgy látszik, hogy ez is szorosan hozzátartozik az emberek intelligencia szintjéhez. Akinek nem tetszik, hogy ennyi növény van Szentes közterületein, az próbáljon egy zsúfolt belvárosi részben lakni, ahol elvétve találkozik növény nevezetű élőlénnyel és "élvezze" ott az életet!

Fogjunk össze: leplezzük le azokat a közterületi rongálókat, akik örömüket lelik a károkozásban, akik kitördelik a facsemetéket, akik ellopják vagy letapossák a frissen kiültetett virágokat!


<<< Vissza