<<< Vissza

Fizetnie kell a Bodrogi Bau-nak

2004. június 11.

 

Bodrogi Bau Kft. a Horváth Mihály u. 4-6. szám alatti építési munkáihoz a közterület -használati díj elengedését kérte az önkormányzattól. A május 28-ai testületi ülésen Bodrogi Ferenc ügyvezető arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az építkezéssel szépen haladnak és már folyamatban van a társasházi ingatlanok értékesítése. A földszinten levő üzlethelyiségek gazdára találtak. A lakások és a garázsok értékesítése megkezdődött, eddig két lakást adtak el. A közterület-használati díj elengedése iránti kérelmet azzal indokolják, hogy a Kossuth tér e része még rendezetlen, a beruházás kapcsán a tér képe pozitívan megváltozik majd, a városnak azzal csak jót tesznek. Közel ötven parkolóhelyet alakítanak ki a városközpontban. Az ügyvezető arra hivatkozott, hogy más városokban hasonló beruházásoknál nem terhelte a céget közterület-használati díj. Amikor a telket megvásárolták, akkor még nem volt szó ilyen díjfizetési kötelezettségről.

Móra József arra volt kíváncsi, hogy készült-e talajmechanikai szakvélemény az építkezés megkezdésekor? Kálmán János a Nagy Ferenc utcán történt csúszás felől érdeklődött. Ollai Jánosné kijelentette: a lakások eladásával a cég megkapja érte az árukat is. A város nem olyan gazdag, hogy elengedje a közel egymillió forintos közterület-használati díjat. A lakosság is szenved az építkezés miatt.

Az ügyvezető kérdésekre válaszolva elmondta, készült talajmechanikai vizsgálat, a rézsű, amit az építkezésnél kialakítottak, megcsúszott, és ezért kellet a Nagy Ferenc utcát lezárni, hogy további károsodás ne legyen. A helyreállítás költségei természetesen a kft.-t terheli. Megjegyezte, az építkezésből nemcsak a cégnek lesz haszna, hanem a városnak is. Egyrészt az építmények látványában, másrészt használhatóságában. Amennyiben a beruházást további költségekkel terhelik, akkor azt tovább kell hárítaniuk a vevők, a lakosság felé. Bodrogi Ferenc kifejtette: kapcsolatuk van az ottani üzletek tulajdonosaival, egyeztetnek, minél hamarabb szeretnék megnyitni az utcát. Demeter Attilának válaszolva elmondta, úgy próbálták megoldani az építkezést, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséget okozzák.

Móra József kijelentette: ha a lakosságtól elkéri az önkormányzat adott esetben a közterület-használati díjat, akkor a testület nem térhet ki a Bodrogi Bau Kft. kérése alól sem. Azt javasolta, ne engedjék el a díjat, esetleg részletfizetési kedvezményt adjanak.

A képviselő-testület úgy döntött, hogy a Bodrogi Bau Kft. esetében nem javasolja a közterület-használati díj elengedését.


<<< Vissza