<<< Vissza

Ötvenöt éves találkozó a gimiben

2004. június 11.

 
1949-ben a Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett öregdiákok június 20-án tartják találkozójukat. Legutóbb 2002-ben elhatározták, hogy mint néhány éve nagytekintélyű és közmegbecsülésnek örvendő egykori igazgatójuknak, Szöllősi Gézának emléket állítanak. Most az 55. évben kedves és tudós tanáruk - részben osztályfőnökük - Nagyajtósi István, a Francia Akadémiai Pálma Rend lovagja, magyar-francia szakos tanár emlékét is megörökítik. Az elgondolást tettek követték, s amint akkor kérésükre az önkormányzat létrehozta a Szöllősi Géza teret, most engedélyezte - a Horváth Mihály Gimnázium igazgatójával egyetértésben -, hogy a gimnázium aulájában emléktáblát helyezzenek el. A pénz hamarosan összegyűlt, s a tábla avatására a találkozójuk alkalmával kerül sor. Az ünnepi megemlékezést Bácskai Mihályné, a gimnázium jelenlegi igazgatója nyitja meg, majd az osztály megbízásából egykori osztálytársuk dr. Fenyvesi István c. egyetemi tanár, az önkormányzat nevében Szűcs Lajos alpolgármester szól az ünnepségen résztvevőkhöz.

Sajnálatos körülmény, hogy ez év elején a Szöllősi Géza téren elhelyezett emléktáblát, a teret jelző táblával együtt ellopták, a díszkutat megrongálták. Az önkormányzat ígéretet tett, hogy erre az ünnepi alkalomra az okozott kárt helyreállíttatja, így az egybegyűlt öregdiákok koszorúzásának sem lesz akadálya.

A fentiek megszervezésében a ma is Szentesen lakó Tóth István diáktárs szerzett fáradhatatlan utánjárásával múlhatatlan érdemeket.
A jubiláló osztály, a 11.30 órakor kezdődő ünnepségre ezúton is meghívja mindazokat, akik tiszteletüket kívánják leróni e két nagynevű egykori pedagógus előtt.

Lapunkat, a fentiek közlésére dr. Kómár Gyula olvasónk, az egyik 1949-ben érettségizett öregdiák kérte fel. E kérésnek örömmel tettünk eleget.


<<< Vissza