<<< Vissza

Mandala-gyűjtemény, békeoszlop állítás

2004. június 4.

 
A Narópa ezoterikus bolt öt évvel ezelőtt nyílt azzal a szándékkal, hogy Szentesen is megtalálhatók legyenek a különböző kiadók által prognosztált ezoterikus könyvek. Melyek egyébként nehezebben beszerezhetők. A születésnappal együtt nyílt lehetőségem arra, hogy bekapcsolódjak egy országos mandala-gyűjtemény kiállításba. Az ország különböző helységeiben bemutatott mandala-képeket Szentesre is elhozzam - meséli Török Józsefné boltvezető.

Mi a mandala? A kérdésre a következő választ adja:
- A mandala kör, amely a kozmikus erők jelképes ábrázolása misztikus négyszögekből és körökből összeállított kozmikus kép, a meditáció segédeszköze. A mandalákat évezredek óta használják koncentráció- és meditációs képekként. A mandalákat tibeti kolostorokban szokás színes homokból szórni, melyet valamilyen felajánlásra készítenek el. Ez különleges, Magyarországon nem sok helyen készítettek még mandala homokszórást.
A június 1-jén a Hegedűs László Helyérségi Klubban rendezett programban előadások lesznek, abban szó lesz a mandaláról, értelmezéséről, a mandalák és a születés kapcsolatáról, bemutatkozik a Hahota-klub (a hahota jóga egy nevetés jóga, amely az embereket arra készteti, hogy ne szomorkodjanak, a nevetéssel, kacajokkal különböző belső dolgokat tudok magamból kihahotázni), lesz Mauri masszázs (különleges masszázsfajta), hastánc (a bemutatót szentesi fiatalok tartják).

Azt követően előadások hangzanak el a babavárásról, terhesség, illetve a szoptatás alatt használatos gyógynövényekről, az alternatív otthonszülésről, a tenyérelemzésről, a nemeskő-gyágyászatról. Mindez Zubor Erika Néria tolmácsolásában, ő az, aki a békeoszlop állításával foglalkozik Magyarországon, a Békefény Alapítvány tagja. Személyesen volt kint Japánban, részt vett egy, a békeoszloppal kapcsolatos nagy szertartáson. Magyarország a békeoszlopból ötven darabot kapott. Az ország különböző részein helyezik el. Ebből egyet június 5-én fél 6-tól Szentesen, a Dr. Papp László Városi Sportcsarnoksportnál állítanak föl. Hogy béke legyen a földön, ennek a jegyében - tájékoztatta lapunkat Török Józsefné.


<<< Vissza