<<< Vissza

Új játszóterek

2004. június 4.

 

A város törekszik arra, hogy folyamatosan megújítsa játszótereit. A játszótér-program részeként idén két játszótér kiépítését tervezi az önkormányzat. A június 2-án megtartott sajtótájékoztatón Szirbik Imre polgármester beszámolt arról, hogy megvalósul a felsőpárti lakosok dédelgetett álma, az úgynevezett Balogh-udvar helyén a Dósai Molnár-Deák utca sarkán három gyermekintézmény közelében elkészül a játszótér. A másik a Kiséri városrészben, az Árpád utcai óvodával szemben a Farkas Antal utcában létesülhet. Ezzel elmondhatjuk, hogy mindegyik városrész rendelkezik játszótérrel.

Varga Sándor, a városellátó intézmény vezetője tájékoztatójában kitért arra, hogy az önkormányzat 2000 óta jelentős anyagi forrásokat áldoz játszóterekre. Eddig öt játszótér készült el, ami a jelenlegi szabványoknak megfelel. Mégpedig: a Széchenyi Ligetben, a Kertvárosban, a Milleneumi emlékparkban, a Koszta-udvarban és a Kossuth utca 8. számú épület mellett. A kettő új játszótér közül a Balogh udvarban, a Deák Ferenc és a Dósai utcák sarkán létesülő teljes egészében önkormányzati önerőből valósul meg (a pályázatuk ugyanis nem nyert), 2000 négyzetméternyi területen, ebből 1200 négyzetméter a konkrét játszótér, 800 négyzetméteren pedig mini kosárlabdapálya épül majd, utóbbi egy későbbi ütemben. A svéd gyártó cég által kreált játszótér kiviteli költsége 9,2 millió forint körüli, s a GYSM által elfogadott katalógusból választották ki a két iskola és az óvoda közreműködésével. Itt 3-tól 16 éves korig játszhatnak majd, a hintától kezdve, a mászókán át a kötélpályáig lesz sok minden. A játszóteret várhatóan június második hétvégéjén avatják.

A kiséri gyerekek egy német cég által készített játszóteret kapnak. Itt pályázat útján 6,8 millió forintot nyert a város, a többi költség (7,5 millió forint) önkormányzati önerő. Mint megtudtuk, a terület nagyon behatárolt, s ez megnehezíti a tervezők, kivitelezők munkáját. A téren 3-12. éves korosztályig mindenki megtalálja a magának megfelelő játszóhelyeket. A dokumentációk elkészültek, a kivitelezés július végén, augusztus elején kezdődik meg.

(l. j.)


<<< Vissza