<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. június 4.

 
Fokhagymaleves
Hozzávalók: 10 dkg fokhagyma, 8 dl húslé, vaj, liszt, tejszín, zsemle, fél csomó metélőhagyma, só.
Elkészítés: A megtisztított fokhagymát szeletekre vágjuk és a húslébe téve kb. 30-40 percig gyöngyöző forrással főzzük. Külön edénybe vajat hevítünk, ebbe a lisztet kissé megpirítjuk, felöntjük tejszínnel, habverővel elkeverjük, hozzáöntjük a forrásban lévő húsleveshez és még kb. 5 percig takaréklángon forraljuk. Csészébe merjük, beletesszük a vajban pirított, kockára vágott zsemlét és a finomra vágott metélőhagymát.

Töltött csirke olaszosan
Hozzávalók: 12 dkg finommetélt, 12 dkg gomba, 12 dkg sonka, 5 dkg vaj, 3 db tojás, fehérbors, szerecsendió, olaj, só, másfél kilogramm csirke.
Elkészítés: A finommetéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. A megtisztított gombát és a sovány sonkát metéltre vágjuk és kevés vajban megpirítjuk.
A megmaradt vajat a tojássárgájával jól kikeverjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a kifőzött metélt tésztát, a gombát, a sonkát és jól összekeverjük. A tölteléket kívül-belül megsózott szárnyas bőre alá töltjük. Tepsibe helyezzük, lábait összekötjük és olajjal leöntve készre sütjük. Tálaláskor külön reszelt citromhéjjal ízesített paradicsommártást adunk hozzá. Vajon megfuttatott, szeletelt cukkinivel kínáljuk. Jó étvágyat!


<<< Vissza