<<< Vissza

Az első füzetem

2004. június 4.

 

Az Iroda- Profil Kft. a polgármesteri hivatallal együttműködve elmúlt héten tartotta az " Első füzetem" akciót, melynek keretében füzeteket adtak át a leendő szentesi elsősöknek. A füzetátadást a Petőfi iskolások által készített műsor is színesítette, amely igen nagy sikert aratott a gyerekek körében.

Akik nem voltak ott azon a csütörtöki délutánon talán azt gondolhatják, hogy az egész csupán egy marketingfogás volt. Ez azonban így nem igaz. Attól függetlenül, hogy az akciót egy magánkézben lévő cég vezetője Korecz Mónika szervezte, nagyon sikeres volt, és nem a reklámot helyezte előtérbe.

Az ötlet egy februári reggelen pattant ki az Iroda-Profil vezetőjének fejéből, amikor lányaival az iskolakezdésről, az első könyvekről és az első füzetekről beszélgettek. Eszükbe jutott, hogy milyen jó dolog az első füzet, hiszen ezzel vissza lehet nyúlni arra az időszakra, ami a tanulás és a tanítás kezdeti lépéseit jelenti. A megszerzett tudás pedig az életet is gazdagítja.

Az alapötlet tehát már ekkor megszületett, de természetesen tenni kellett valamit a megvalósításáért is, és ennek érdekében megkeresték Szirbik Imrét is. A város első emberének tetszett az ötlet és támogatta a kezdeményezést.

A rendezvényt több hónapos felkészülés előzte meg. A Petőfi Sándor Általános Iskola tanárai és diákjai nagyon lelkesek voltak, és ennek eredményeként igen színvonalas műsorral szórakoztatták az óvodásokat. Volt bábműsor, szavalat, humoros jelenetek, fellépett a kiskórus és a mazsorett-csoport is. A kisiskolások sikerességét bizonyítja az is, hogy egy órára le tudták kötni a közel 350 nagycsoportos figyelmét, akik feszült figyelemmel nézték végig a műsort. A program végén a gyerekek egy füzetcsomagot, és kedvezményre jogosító utalványt, a pedagógusok pedig egy szál virágot vehettek át az Iroda-Profil segítőitől.

Ehhez a rendezvényhez hasonló még nem volt, de remélhetőleg - és a tervek szerint - az idei hagyományteremtő céllal jelentkezett, és jövőre is kapnak hasonló meglepetést az iskolába készülő gyermekek.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza