<<< Vissza

Termőföld megvásárlására
Pályázat

2004. június 4.

 
A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (a továbbiakban NFA) a 255/2002. (XII. 13.) Korm. Rendelet 2. §-ában kapott felhatalmazás alapján pályázatot hirdet a termőföld állam által életjáradék fizetése ellenében történő megvásárlására. A pályázat részletes feltételei:
Életjáradékra jogosult: az a 60. életévet betöltött természetes személy, aki a tulajdonában álló termőföld tulajdonjogát vagy tulajdoni hányadát, illetőleg részarány-tulajdonát életjáradék ellenében kívánja a Magyar Államra átruházni.
A pályázathoz csatolni kell: a) az illetékes települési önkormányzat jegyzője által - valamennyi földrészletről külön-külön - kiállított adó- és értékbizonyítványt, b) amennyiben a felajánlott termőföldet korábban haszonbérbe vagy más jogcímen használatba adták, a hatályos haszonbérleti szerződés vagy a jogszerű földhasználatot igazoló egyéb megállapodás másolatát, c) amennyiben életjáradékát bankszámlára utalással fogja kérni, a bankszámlát vezető pénzintézet nyilatkozatát (igazolását) a bankszámlaszámáról.
A pályázat további kötelező mellékleteit a pályázat benyújtásakor az illetékes körzeti földhivatal térítésmentesen biztosítja, illetőleg közreműködik azok elkészítésénél: - valamennyi életjáradékért felajánlott földrészlet tulajdoni lap másolata, - a földhasználati nyilvántartás adatlapja, - a pályázó személyazonosítására szolgáló igazolványok (személyazonosító igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány, hatósági igazolvány a társadalombiztosítási azonosító jelről, adóigazolvány) fénymásolata.
A pályázattal kapcsolatban további felvilágosítás: az NFA 06-80-204-266 ingyenes "zöld" számán, illetve a (1) 301-5917 telefonszámon; az info@nfa.hu e-mail címen kapható. A pályázattal kapcsolatos jogszabályi rendelkezések, valamint egyéb nyomtatványok megtekinthetők a www.nfa.hu internetes honlapon.


<<< Vissza