<<< Vissza

Gondolatok

2004. június 4.

 

Újabban terjed ez a kifejezés: "kutya kötelessége". Kérlek, ne használd, mert azt feltételeznéd vele, hogy akinek meg kellene tennie valamit, az vonakodik, ellenkezik, egyszóval ellenkezik. Tehát rászolgál arra, hogy nyomatékosan, sőt, mint egy kutyát kell emlékeztetned arra, ami elemi kötelessége.

******************************

A rágalmazás, "besározás" legújabb módszere a kérdezés. Igaz-e, hogy stb. Szerintem a gyűlölködő rosszindulat eszköze. Akinek van komoly közügyekben mondanivalója, az nem bújik gyáván a kérdezés álarca mögé.

******************************

Sokakat felháborít az, hogy miközben a lakosság nagyobb része elemi megélhetési gondokkal küzd, a közben sokmilliós, olykor több tízmilliós végkielégítés "jár" olyan vezetőknek, akiket alkalmatlanság miatt tesznek ki az állásukból. Én is a többséghez tartozom. Gondolom, veled együtt.

******************************

Igaza van annak a közírónak, aki szerint "a keresztény kultúra "csak vékony máz rajtunk? Félek, igen.

******************************

Most megkacagtatlak: az egyik napilap részletesen beszámol két "sztár" esküvőjéről. Külön érdekesség benne a következő: "az esküvőn az ifjú páron kívül csak ketten voltak jelen, a menyasszony tavaly született kisfia és barátnője". A kisfiú elég korán kezdi… Vagy a fogalmazás félreérthető?

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza