<<< Vissza

Vasutas: NB I-re vágyva
 

2004. május 21.

 
A tavalyi bajnoki idényt a hetedik helyen zárta, idén második lett az NB II-es futsal-bajnokságban a Szentesi Vasutas csapata. Az ezüstérem azt jelenti, hogy a Szarvas Zsolt edzette együttes a következő idényt a legmagasabb osztályban kezdheti. Hogy valóban lesz-e NB I-es férfi teremlabdarúgó-csapata városunknak, arra még a csapatvezető Szerencsi István sem tudta a választ. Ha rajta múlik, biztosan. Vele készült az alábbi beszélgetés.

– Milyen tervekkel vágtak neki ennek az esztendőnek?

– Az elmúlt tavasszal mutatott forma, és az idény végi hetedik hely alapján úgy éreztük, hogy többre vagyunk hivatottak. Erre az esztendőre az első három hely valamelyikét tűztük ki célul. Remekül rajtoltunk, sorra nyertes mérkőzéseket produkáltunk, az első felében a bajnokságnak vezettük a tabellát. Ez a nagyszerű menetelés annak is köszönhető volt, hogy a nagypályás NB II-es csapatból néhány játékos a mi gárdánkat is erősítette, olyan labdarúgók, akik meghatározói voltak játékunknak. Sajnos a tavasszal felállt új SZTE vezetés más elképzelésekkel vágott neki a 2004-es esztendőnek, már nem engedték kispályázni a játékosaikat. Ez meg is látszott az eredményeinken, hiszen az utolsó öt mérkőzésünkből négyet elveszítettünk. A gyenge befejezéshez az is hozzájárult, hogy labdarúgóink pszichésen és fizikálisan is elfáradtak a bajnokság végére. Ennek is köszönhető, hogy bár szinte végig mi álltunk az élen, mégis be kellett érnünk az ezüstéremmel. Szeretném megköszönni valamennyi játékosunknak az egész éves hozzáállást, hiszen vállalták a sokszor éjszakába nyúló utazásokat, a nagypályás bajnokik után a terembajnokság küzdelmeit. Remek mérkőzéseket játszottunk, színvonalas összecsapásokat láthatott a találkozóinkra egyre nagyobb számban kilátogató szurkolótáborunk.

– Láthatnak-e NB I-es mérkőzéseket a drukkerek Szentesen?

– Ehhez két feltételnek kell teljesülnie: meg kell erősítenünk a játékosállományt és az anyagi fedezetet is meg kell találnunk a legmagasabb osztályhoz. Erősítenünk mindenképpen kell, hiszen itt már komoly játékos-garnitúrával, rutinnal rendelkező egyesületek ellen kellene felvennünk a harcot, mi pedig nem pofozógépnek szeretnénk felkerülni az NB I-be. Ha megfelelő labdarúgókat sikerülne igazolnunk, akkor az anyagi rész is előteremthető lenne. Jelenleg is folynak a tárgyalások a csapat jövőjét illetően, hiszen ebben a hónapban el kell dőlniük a legfontosabb kérdéseknek, az MLSZ felé ugyanis jeleznünk kell a következő bajnoki esztendővel kapcsolatos elképzeléseinket.

H. V. 


<<< Vissza