<<< Vissza

Kurca Fátyla
 

2004. május 21.

 
A Kiss Bálint Református Általános Iskola és a „Jövőnkért” Alapfokú Művészetoktatási Intézmény az elmúlt héten szervezte a jubileumi, V. Kurca Fátyla gyermekszínjátszó találkozót. Ismét örömmel fogadtuk azokat a gyermekszínjátszó-csoportokat, akik elfogadták meghívásunkat. A városból, a megyéből és megyén kívülről, a művészeti és általános iskolák 16 produkcióval, 250 fővel neveztek be. Kellemes meglepetés volt számunkra, hogy a „Jövőnkért” Művészetoktatási Intézmény tagozatain kívül az eddig is szívesen látott Rigó Alajos iskola mellett újonnan a Petőfi Sándor és a gróf Széchenyi Általános Iskola csoportjai is bátorkodtak a bemutatkozásra. Mindennek azért örülünk nagyon, mert öt évvel ezelőtt azért kezdtünk a találkozó megszervezéséhez, hogy felelevenítsük városunk színjátszási hagyományait. Célunk továbbra is baráti találkozás volt, enyhíteni akarjuk a mai iskola világában oly jellemző versenyeztetést. Lehetőséget kívántunk most is adni, hogy kipróbálhassa minden jelentkező csoport a színpad adta lehetőséget.

Természetesen szakreferenseink elismerése, segítő tanácsa a rendezők számára szakmai értékelést nyújtott. Köszönet Bácskai Mihály és Perjésné Dózsa Erzsébet drámatanároknak kitartó figyelmükért, segítségükért.
A programot nyitottá tettük minden általános iskola, óvoda számára, remélve azt, hogy a bemutatók valamilyen szinten kapcsolhatók a tananyaghoz. Ezzel három intézmény élt. 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola – hagyomány szerint – finom ebéddel látott vendégül minden résztvevőt. Délután a „Jövőnkért” Alapfokú Művészetoktatási Intézménytől a budapesti Tér Színház Bakarasz király című előadását kapták ajándékul a résztvevők, míg a szakmai értékelés tartott. 

Úgy tapasztaltuk, hogy a csoportok évek óta szívesen jönnek hozzánk a találkozás, a megerősítés, a tapasztalatszerzés végett. Jó volt látni, hogy a gyerekek ránk ismertek, a felnőttek rivalizálás nélkül békésen beszélgettek egymással. A két intézmény szervezőinek (Keller Jánosné és Almásiné Szaszkó Edit) együttműködése megfelelő körülményeket biztosított, nyugalommal töltött el, hogy rendben volt minden. 

Jó volt hallani a gyerekek búcsúzását, hogy jönnek jövőre is. Hogy mi lesz jövőre? Az a lehetőségeinktől függ.

Almásiné Szaszkó Edit 
szervező
Kiss Bálint Református Általános Iskola
„Jövőnkért” Alapfokú Művészetoktatási Intézmény


<<< Vissza