<<< Vissza

Gondolatok
 

2004. május 21.

 
Ne mondj mindent problémának! A gondot, a bajt, az elintézni való dolgokat sem. Csak az olyan gond probléma, amelynek egyelőre semmiféle megoldását nem látod. A többit intézd el, oldd meg, a problémád megoldását pedig beszéld meg a nálad okosabbakkal.

*********************************************

A saját véleményét mindenki helyesnek és feltétlenül tárgyilagosnak tartja. Csak a mások véleménye lehet elfogult, ugye?

*********************************************

Ahány nép, annyi (más és más) szóval jelöli Isten nevét. De azt tudod-e, hogy Isten maga minek mondta a saját nevét? Ezzel a mondattal: Ehje aser ehje. Károli Gáspár fordítása szerint: Vagyok aki vagyok. A nyelvészek azonban kiderítették, hogy az ehje szó nemcsak vagyok-ot jelent, de voltam-ot és leszek-et is. A nekem legkedvesebb és leghitelesebb fordítás ez: „Az leszek, aki voltam és vagyok.” Ez Isten örökkévalóságát és változatlanságát fejezi ki.

*********************************************

Ha össze kell hasonlítani az alapvető emberi jogokat, én első helyre az ember méltóságát helyezem és csak második helyre a véleményszabadságot. A másik ember megsértése nem lehet jog.

*********************************************

Nem igaz, hogy az ember számára az egészség a legfontosabb. Természetesen nagyon fontos, de önmagában senki sem boldog attól, hogy nem beteg. Az idős emberek számára az egészséggel legalábbis egyenértékű az örömszerző munka.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza