<<< Vissza

Mozdultak

2004. május 7.

 
A Mozdulj! - 2004, a megyei- és testvér-középiskolai kollégiumok sporttalálkozójának sorában a tizenkettedik rendezvény. Pontosabban a 12/1 számot kapta idén. A megnyitón erről Takács Pál házigazda-igazgatóként így nyilatkozott: ez az első uniós rendezvényük. Eddig nemzetközi volt a Mozdulj!, elsősorban a szlovák testvérkapcsolatok miatt. Mára ez is elmúlt, hiszen most már unión belüliek lettek ők is.

Egységes európaivá vált az egész, a sport és a barátság jegyében. Erről beszélt Szűcs Lajos alpolgármester is megnyitójában, amikor jó versenyzést kívánt a diákoknak, és azt, hogy érezzék jól magukat Szentesen. A Terney Béla Középiskolai Kollégium diákjaival együtt 25 középiskolai kollégium 560 sportolója vett részt az eseményen. A gyerekek sok-sok iskolából jöttek el a városba. Lányok, fiúk, tanulók. Öt pályán folytak a labdarúgó mérkőzések, kettő-kettő pályán a kézi- és kosárlabdatornák. Mellette asztaliteniszben, íjászatban, lövészetben, szkander-versenyen mérték össze tudásukat és erejüket a kollégisták.

A végén sokan elmondták: jól érezték magukat. Az időjárásra sem panaszkodhattak. A játék hevében ugyan előfordult egy kis ficam, néhány kis horzsolás, máskülönben barátságos hangulat jellemezte a versenyeket.

- A legnagyobb segítséget olyan szentesi sportbarátok adták, akik a sport iránti szeretetből, ismeretségből adódóan, a gyerekek iránti elkötelezettségből álltak be a sorba játékot vezetni, egyéb programokban tevékenykedni. Szponzorok is akadtak szép számmal, tantestületünk, a 22 kollégiumi dolgozó is segített. És a gyerekek, azon felül, hogy sportoltak, jegyzőkönyvet vezettek, különböző szolgálati helyeken szorgoskodtak. Köszönet érte! - mondta az igazgató.

Nem maradhatott el az eseményről Mészáros György fővadász (Pankota Agrár Rt.) sem, aki korábban nevelőtanár volt a kollégiumban, s a rendezvény atyja, megteremtője lett, amikor 12 évvel ezelőtt meghirdette a sporteseményt. Fölajánlott két kupát a lövészet győztesének, és egy emlékplakettet készíttetetett, azt adta át a kollégiumnak. Biztatva őket a rendezvény folytatására.

Este a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár támogatásával - úgy-e emlékeznek még a gulyáságyús étkezésekre - jóízű vacsorával látták vendégül a résztvevőket.

A Terney Béla Középiskolai Kollégium diákjai kosárlabdában (leányok) első, kézilabdában (leányok) harmadik, íjászatban Gőgh Brigitta első, Korponai Franciska harmadik, KRESZ-totóban Gyollai Anikó második helyezést ért el. Miháczi Erzsébet, a kollégium legeredményesebb sportolója a Szentesi Művelődési Központ egyéni ajándékát kapta.

(lovas)


<<< Vissza