<<< Vissza

Elbúcsúztak

2004. május 7.

 
A tizenkettedikes kollégisták szerdán este vettek búcsút nevelőtanáraiktól, diáktársaiktól és emlékeiktől a Terney Béla Középiskolai Kollégium ballagási ünnepségén. A régi hagyományt, mely végigkísérte az intézmény történetét, megújult formában Pólya István szervezésében őrzik tovább. Az itteni ballagás kicsit más, ha lehet, még meghittebb, érzelemdúsabb is, mint az iskolai.

A 11. osztályosok egy-egy szál virággal várták a St. Martin-számra bevonuló 48 végzős diákot. Próka Ildikó, Szluka Brigitta, Szojka Ádám és a drámai tagozatos diákok énekkarának verses-dalos műsora után Soós Nikolett búcsúztatta a ballagókat, kiknek nevében Haász Mariann köszönt el az intézménytől. A rengeteg élmény mellett megemlítette azt is, hogy mostantól nem az ő nevetésüktől visszhangzik a folyosó.

Szívéhez nőtt ez a kisváros, mely számára sok lehetőséget jelentett, mondja Mariann, aki egy Baja melletti kis faluból jött 12 évesen a Horváth Mihály Gimnáziumba, azért, hogy színésznő legyen. A hat osztályos képzést végző 12. G osztályos diáklány most a szegedi tanárképző angol-egészségtan szakára készül. A kollégiumi évekre jó szívvel emlékszik vissza, egy korábbi negatív életszakasz után itt tudott újra kinyílni. Hálás szobatársainak, akik ráébresztették a közös munka örömére. A ballagások hete ez, s Mariann bevallja, egy kicsit nehéz is, hiszen a kollégiumi ballagás után csütörtökön szerenádoznak, pénteken bolondballagás következik, szombaton pedig az iskolától vesznek búcsút.

Ezen a napon, május 8-án 9 órától kezdődik az ünnepség a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskolában, a Zsoldos Ferenc Szakközépiskolában és Szakiskolában valamint a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában. 10 órától a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola, 11 órától pedig a Horváth Mihály Gimnázium búcsúztatja diákjait.

D. J.


<<< Vissza