<<< Vissza

Bronzérmes az AL-KO Szentesi TE
Női futsal

2004. február 30.

 
Befejeződött a 2003-2004-es női NB I-es futsal bajnokság. Már korábban eldőlt az arany- és az ezüstérem tulajdonosa. A negyedik forduló, melyet Szentesen rendeztek, hivatott volt eldönteni a harmadik hely sorsát. A bronzéremért vívott mérkőzésekből az AL-KO Szentesi TE női csapat került ki győztesen. A felsőházi rájátszásban (négy csapat) lejátszott negyedik játék eredményei: a záró forduló első összecsapásán, a hazaiak ellenfele a Bp-i Hungária hölgykoszorúja volt. Az összecsapás két ellentétes félidőt hozott. Az első felvonásban, a szentesiek kétgólos (2-0) előnyt szereztek. A pihenő után felálltak a padlóról a fővárosi csapat lányai, asszonyai, s lett a végeredmény 3-3. A gólokat Körmöczi, Siha és Rosta szerezte.

Második ellenfélként következett a Bp-i Univerzum csapata. A hazaiak átgázoltak a vendégeken. Nagyszerű játékot produkálva fölényes 6-1-es győzelmet arattak. A gólszerzők: Rosta (2), Körmöczi, Zentai, Milovanovics, Siha.

Zárásként szembetalálkoztak a Kurca-parti amazonok a tavalyi bajnok Reac gárdájával. A hazaiak számára ez volt a felsőházi rájátszás legfontosabb összecsapása. Tét a szentesiek számára volt nagyobb, hiszen az ellenfél már biztos ezüstérmes volt. A hazai "B" közép tagjait, az AL-KO vezetését, a szívinfarktus kerülgette, hiszen a tavalyi bajnok 2-0-ra vezetett az első félidő végén. Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt az AL-KO Szentesi TE megfordította az eredményt, és nyertek 5-2-re. Góllövők: Zentai (2), Kiss E., Körmöczi, Rosta.

További eremények:
Reac-Bp Univerzum 4-3, Bp.
Hungária-Bp. Reac 5-2, Bp.
Univerzum-Bp. Hungária 4-2.

Végeredmény:
1. Bp. Hungária (24),
2. Bp. Reac (17),
3. AL-KO Szentesi TE (14),
4. Bp. Univerzum (12 pont).

A díjkiosztás után Szél István az AL-KO Szentesi TE edzője így értékelt: - A látottak alapján azt mondom, hogy a legjobb négyben bármi lehetett volna. A földön kell maradnunk. Az utolsó játék alapján még fényesebb érem is lehetett volna, ha a rájátszás első két fordulóját nem aludjuk el. Sokat jelentett, hogy két kör után még csak három pontunk volt. Ha ott a lányok jobban összpontosítottak volna, vagy jobban akarták volna a győzelmet, akkor úgy érzem esélyesebbek lehettünk volna a bajnoki címre is. A pillanatnyi forma döntött. Valóban a legjobb négy együttes játszott egymással az érmekért. A három fővárosi gárdában több nagypályás válogatott volt. Mi saját erőből dolgozunk. Kiérdemeltük a bronzérmet. Egy kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült előbb végezni. Az egyéni teljesítményekkel kapcsolatban kijelentette: - Igazából nem akarok nevesíteni senkit. Csapatmunka volt. Voltak olyan mérkőzések, amikor az egyik lány gyengélkedett, olyankor a másiknak ment. Következő összecsapáson fordítva volt. Nagyon függ egymástól mindenki. Név nélkül mondom, egy-két lánnyal elégedetlen voltam. Rátette bélyegét erre a futsalra a nagypályás játék. Ebben a jövőben lépni kell, ha jobb eredményt akarunk elérni. Kapusok hozták a formájukat, sőt nekik sokat köszönhetünk. Mindenkinek gratulálok a bronzéremhez.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza