<<< Vissza

Tizenkilenc lopás

2004. február 30.

 
Megnőtt a kerékpárlopások száma az elmúlt napokban, hetekben városunkban. A bringák többségét a délutáni órákban, a belvárosból tulajdonítják el. Szerencsére nemcsak a tolvajok, hanem a nyomozók is dolgoznak, ennek köszönhető, hogy kézre kerítettek egy fiatalkorú kerékpártolvajt, aki eddig 19 kétkerekű lopását ismerte el, és egyéb bolti lopással is gyanúsítható.

Egy Zolnay utcában parkoló gépkocsi szélvédőjét verte be ismeretlen tettes, majd az utastérben hagyott kézitáskát és mellényt vitte magával. A kár meghaladja a 250 ezer forintot.

Hasonló módszerrel a Kálvária temetőnél kifosztottak egy autót, melyből bankkártyát, okiratokat, autóstáskát, bőrkabátot vittek el. Itt 20 ezer forintos a lopási kár, de az okiratok pótlása további jelentős anyagi ráfordítást igényel majd.

Végül pedig az április 30-i és május 1-jei rendezvényekről. A rendőrség kiemelten foglalkozik a kétnapos programsorozat biztosításával, 30-40 fős rendőri jelenlétre lehet majd számítani az ünnepi helyszínek közelében. A biztosításban a polgárőrség is részt vesz. A kapitányság munkatársai kérnek mindenkit, hogy lehetőleg ne kerékpárral érkezzen a rendezvényre, mert a tolvajok valószínűleg ezeken a napokon sem tétlenkednek majd.

H. V.


<<< Vissza