<<< Vissza

Pimasz és humoros

2004. február 30.

 
Galla Miklós legjobb formáját hozta a művelődési és ifjúsági házba a múlt héten. Önálló estjén másfél órán át dőlt a nevetéstől a közönség. Az abszurd humor mesterétől az előadás előtt megtudakoltuk, mit ért azon, hogy "Szépségem titkai?" Galla elárulta, műsorának nem ő választotta ezt a címet.

- Amikor készültem a műsorra, próbaesteken szavaztattam meg a kedves közönséget. Három alternatívát kínáltam fel címnek: Szépségem titkai, A helyzet ma Gallatán, és Utam a csúcsra. Minden alkalommal a Szépségem titkaira szavaztak, ezért lett ez a címe. Valójában a műsorban nincsenek kozmetikai tanácsok, hanem tőlem ezt tartották a leghumorosabbnak. Valószínűleg azért, mert rólam senkinek nem a szépség jut az eszébe. Úgy gondoltam, hogyha ezzel állok ki, pimasz lesz, és humoros is.

- Ha önnél ennyire számít a közönség véleménye, vajon szeret-e improvizálni a színpadon?

- Szeretek. Az önálló estem az első szótól az utolsóig ki van találva, de ha adódik valami, akkor improvizálok. Egy alkalommal például ablakot kellett nyitnom, s ezt leközvetítettem. Szeretek improvizálni, s tudok is, de nem vagyok rászorulva. Anélkül is elő tudom adni az egész műsort.

- A mindennapi életben mennyire várják el öntől az emberek a humoros fellépést?

- Ha egy művelődési házban meg van hirdetve az önálló estem, a közönség teljes joggal várja el tőlem, hogy humoros legyek, s én is elvárom magamtól. A mindennapi életben nem, mert az emberek külön tudják választani attól, ha valaki a színpadon humorosan produkálja magát. Nem szoktak tőlem viccet kérni, de ha nagyritkán előfordul egy étteremben, azt szoktam mondani, hogy most nem vagyok szolgálatban. Ez azért jó, mert egyrészt igaz, másrészt még vicces is, ezen önmagában nevetnek. De nem zavar, sőt, én akartam komikus lenni, én álltam ki a közönség elé, tehát ezek után nem csodálkozhatom, ha valaki humorosat vár tőlem.

- Mintha eltűnt volna a televízióból.

- Jó a megfogalmazás: mintha. Nem tűntem el, csak annyira megnőtt a csatornák száma, hogy az emberek figyelme megoszlik, bár lehet, hogy én többet is vagyok a televízióban, mint egy korábbi időszakban. Úgy tűnhet, Bud Spencernek is kevesebb filmje megy. Így vagyok én is, tehát nem szerepelek semmivel sem kevesebbet, csak az emberek figyelme most háromfelé oszlik.

- Ezzel a konkurenciája is nőhetett. Figyeli?

- Nem is foglalkozom ilyesmivel. Senkit sem érzek konkurenciának, aki jót csinál, azt szeretem.

Darók József


<<< Vissza