<<< Vissza

Negyven lett a Pollák

2004. február 30.

 
Fennállásának 40 éves évfordulóját ünnepelte az elmúlt héten a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola.

Az intézményben már hét elején elkezdődtek a rendezvények. Kedden Kajtor István emléktábláját avatták fel, felesége és gyermekei jelenlétében. Az iskola első igazgatója emléke előtt tisztelegve a természettudományi tanterem megkapta nevét.

Az iskolában egész héten voltak programok. Megnyitották az iskola egész történelmét áttekintő " A rádiózás és az informatika története az iskolában" című kiállítást, amely az iskolában korábban működött rádiósklub történetét és a régi számítógépeket mutatta be az érdeklődőknek.

Az első nap délutánján területi informatikai versenyt rendeztek három kategóriában. Az első kategória győztese Molnár Mihály, második helyezettje Sebők Tamás lett, mindketten a csongrádi Batsányi János Gimnázium diákjai. Harmadik Opauszki Lászó a Pollák tanulója. A második kategóriát Papp Róbert a Boros tanulója nyerte, mögötte László-Kókai Zsolt a Boros diákja végzett. harmadik lett Bimbó Róbert szintén a Borosból. A harmadik kategória első helyezettje Gulyás László második Kósa Róbert, harmadik pedig Molnár-Farkas Zoltán, mindhárman a Pollákot képviselték.

Az informatikai verseny mellett nagy érdeklődés kísérte az angol nyelvi tesztmegoldó versenyt is. A kilencedikes évolyam első helyezettje Répás Edina a HMG diákja, második Horváth Péter a Pollákból, harmadik pedig Szabó Zsuzsa szintén a HMG-ből. A tizedik évfolyam helyezettjei: első Bátfai Rita Boros, Mihályi Tamás a Pollák, harmadik pedig Dávid Katalin szintén Boros. A harmadik évfolyamosok legjobbja Nagy Magdolna lett a Borosból. Második Ruzsinszki Gábor Pollákos, harmadik Pusztai Edit HMG-s tanuló lett. A végzős évfolyamok közül a legjobbnak Hevesi István gimis diák bizonyult. Mögötte Szilágyi Zsolt HMG-s és Varga György Barthás végzett.

Azért, hogy felmérjék a diákok tudását és tájékozottságát az iskola történetével kapcsolatban játékos Pollák-történeti vetélkedőt is szerveztek a pedagógusok.

A jeles esemény apropójaként évkönyvet is kiadott az iskola, amelyben végigkövethető az intézmény egész története a régi diákok, nyugdíjas és jelenleg is oktató pedagógusok elmondásai alapján.

A program zárásaként pénteken ünnepi műsort rendeztek a Tóth József Színházteremben. Nagy Gyuláné igazgató ünnepi beszéde után köszöntőt mondott Frank József a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Szirbik Imre polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő, az iskola egykori diákja is. A szavalatok után a Pollák színjátszó szakköre Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című művéből adott elő részleteket. Bátran mondható, hogy hatalmas sikerrel! Nem kisebb sikert arattak a gádorosi Kismakkos néptánckör táncosai sem, akik a műsor végén szerepeltek.

Nagy Gyuláné igazgató szerint (aki egyébként 1977 óta dolgozik az intézményben) nagyon nagy jelentőségű ez az elmúlt négy évtized és az azalatt elvégzett munka. Soha nem szabad megállni, és folyamatosan haladni kell a fejlődéssel, annak érdekében, hogy az iskola megtartsa népszerűségét és megfelelő színvonalát.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza