<<< Vissza

Új időszámítás - konzervatív értékekkel

2004. február 30.

 
Ennek a májusnak az első szombatja most egy új, eddig ismeretlen időszámítást hoz az életünkbe. Elindul az uniós időkerék és évente peregnek majd le benne a homokszemek.

De, vajon miben lesz más az egyén élete, hogy a közös Európa teljes jogú polgáraiként ébred másnap? Május első vasárnapjára, ami egyébiránt - az izmusok és a kormányok váltakozása ellenére is -, megmaradt a régi, konzervatív szép ünnep: anyák napja.

A szeretet, a hála és a megbecsülés örökérvényű jelképe ez a huszonnégy óra. Amikor egy évben egyszer, legalább ezen az egy napon, odafigyel az őt szülő édesanyára minden gyermek. Mert a rohanó időnkben és a globalizálódó világunkban, bizony hajlamosak vagyunk a nagy dolgok fényében árnyékba szorítani az emberi érzéseket...

De vegyük sorra, mi is szükséges a boldog emberi élethez?

Elsősorban: munka!

Munka, amely biztosítja önmagunk és családunk számára a megélhetést. Ami önbecsülést és erőt ad az embernek, hogy van értelme és van eredménye annak, amit tesz. Ami fegyelemre, felelősségre, rendre, tisztességre, pontosságra, kötelességtudatra, kollektivizmusra, alkalmazkodásra, az értékek megbecsülésére, és számos egyéb erkölcsi normatívára készteti, neveli a dolgozó embert.

Másodsorban: otthon kell a boldog emberi élethez!

Otthon, amelynek a melege minden embert megillet. Az otthon, amely biztosítja a családok közösségének az emberi környezetet. Otthon, amely minden társadalomnak az egyik legfontosabb fokmérője; ezen keresztül kézzel foghatóan lemérhető, miként tudja biztosítani az ország a benne élőknek a jólétet. Otthon, amely teret ad az egyénnek ahhoz, hogy hasznos tagjaként a nemzetének, immáron a közösség felemelkedésén is munkálkodjék. Hiszen az otthontalan ember elsősorban még önmagának kénytelen keresni a boldogulását.

A munka és az otthon természetes velejárója: a biztonság!

A biztonság, amely garantálja minden embernek a mindennapok élhetőségét. Ahol nem okoz gondot a gyermekek taníttatása, ahol nem okoz gondot a közüzemi számlák kifizetése, ahol nem okoz gondot a gyógyszerek megvásárlása, ahol nem okoz gondot a napi élelmiszerek beszerzése, ahol tervezhető a jövő. Ahol minden ember nyertese lehet az Európai Uniónak. Mert az uniós tagság az csupán lehetőség a boldogabb emberi élethez, nem pedig garancia rá. Ragadjuk meg az alkalmat, hogy minél több nyertese legyen ennek az új időszámításnak!

Hogy újra legyen becsülete a munkának, ahol a munka, és csakis a becsületesen elvégzett munka képezi a jólétnek az alapját! Hogy szűnjön meg a kiszolgáltatottság! Hogy a magyar föld a magyar ember boldogulását szolgálja! Hogy a nemzeti értékeink ne olvadjanak be a globalizáció mindent felégető kohóiba! Hogy a béreink és a nyugdíjaink is európaiak legyenek, ne csak az áraink!

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Szabad Európa-listáján induló politikusok valamennyien ezt képviselik. Nem mindegy tehát, hogy kik, és milyen értékek mentén kapnak majd bizalmat a magyarságtól - a saját képviseletükre - az Európai Parlamentben.

Most vasárnap tehát anyák napja!

Hat hét múlva pedig, június 13-án, uniós parlamenti választás!

Két nagyon fontos dátum!

Mindkét vasárnap keljünk útra és tegyük a dolgunkat: köszöntsük az édesanyákat és alakítsuk a közös jövőnket!
Mert, mi rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében!

R. J.


<<< Vissza