<<< Vissza

Ne dohányozz, és nyerhetsz

2004. február 30.

 
A "Hagyd abba és nyersz" dohányzásról leszokást segítő program 1994-ben indult Finnországból. Azóta minden földrészről egyre több ország csatlakozik a kétévenként megrendezendő kerülő nemzetközi programhoz.

Lényege, hogy a dohányzást abbahagyni szándékozók játékos lehetőséget kapjanak a leszokásra: arra kérik őket, hogy egy hónapra május 2-29-e között hagyják abba a dohányzást.

Aki a jelentkezési lap kitöltésével bejelentkezik a versenyre, sorsoláson vesz részt. A szerencsés nyertes (akinél laboratóriumi teszttel vizsgálják a nem dohányzást) nemcsak a magyar fődíjat nyerheti meg, hanem a nemzetközi díjat is.

A jelentkezési lapot alá kell írnia egy segítőnek is, aki tanúsítja, hogy az illető valóban dohányos volt és valóban nem dohányzott májusban.

Jelentkezési lapok a megye gyógyszertáraiban, orvosi rendelőiben és az ÁNTSZ intézeteiben találhatók. Online regisztráció is segíti a leszokókat: http://www.oefi.hu.

A résztvevők telefonon is érdeklődhetnek a programmal kapcsolatban az ÁNTSZ intézeteiben, a megyei intézete egészségvédelmi osztályán a 62/592-500/167-es melléken. Jelentkezni lehet május 2-áig.

A programot egy év után utánvizsgálat követi. A több éves hazai és nemzetközi tapasztalat azt mutatja, hogy a résztvevők fele valóban nem gyújt rá a vállalt négy hétig, és egy év múlva nem dohányzik a résztvevők egynegyede.


<<< Vissza