<<< Vissza

Gondolatok

2004. február 30.

 
Anyák napján szeretettel köszöntjük a nagyanyákat, az édesanyákat, a gyermeket szülő nőket, velük együtt azokat a nőket, akik a mások által világra hozott gyermekeket anyákként nevelik. Mostantól pedig kibővül a köszöntésre érdemes anyák sora: mert a 25 európai népet magába ölelő Európai Unió minket, a magyar népet is magához ölelte, családjába fogadta. Őseink Keletről jöttek, ahol törzsi közösségekben éltek mindaddig, amíg Európa anya gondjába nem vett, hogy újjászülje és a többi gyermekéhez hasonló, értékes nemzetté tegye. Köszönet illessen az év minden napján minden anyát!

************************************************

Meg kell tanulnunk egy régi, idegen szót: perspektíva. A jelentése közismert, de most az alkalmazására nagy szükség van az európai magyar hazában. Mert nem elég, hogy okosak és képzettek legyünk, de arra is szükségünk van, amit a perspektíva jelent: távlati elképzelésekre épített, szép kilátásra képes, perspektívikus emberekre.

************************************************

Idézet: "A 100 éves házak elmúlt időket idéznek, amikor még nem kellett zárni a kapukat". Kár, hogy a régi idők közbiztonsága csak emlék. Európában bizony ajánlatos gondosan bezárni mindent, ami zárható.

************************************************

Európa anya egy tekintetben kérlelhetetlen: minden gyermekétől tudást vár el. Sőt nem is általános, hanem adott helyen, adott célok megvalósítására alkalmazható friss tudást. Minden képzettség annyit ér, amennyi át- és továbbképzés teszi napra késszé.

************************************************

Újraélednek a bősi tárgyalások. Három évi szünet után folytatódik a süketek párbeszéde.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza