<<< Vissza

Majális

2004. február 30.

 
Generációk sorának, emberek millióinak volt vágya történelmünk során, hogy egy határok nélküli közös Európában éljünk. Olyan világban, ahol a tehetség kibontakozása és a gazdasági versenyen túl, az egyesítő eszme: a megértés, türelem, a sokszínűség, a szociális érzékenység és a szolidaritás.

Történelmünk során megtapasztaltuk, hogy van ugyan létezés az európaiság nélkül is, de civilizált, demokratikusan gondolkodó és élő embernek nem érdemes e kontinensen, Európán kívül élnie.

Mi magyarok, s ezen belül mi szentesiek nap mint nap sokat tettünk azért, hogy Európa szétszakított részei békésen újra egyek legyenek, s minden értelemben történelmünkkel és kultúránkkal együtt, az egyesült európai nemzetek családjának egyenrangú tagjai legyünk. Álljunk meg most egy kicsit, s ünnepeljünk együtt.

Gyere el te is e történelmi majálisra! Hozd el magaddal társaidat, szüleidet, gyermekeidet, és barátaidat és töltsük vidáman, méltósággal, a közös jövőnkhöz erőt adó hittel és bizakodással e megismételhetetlen pillanatot.

Minden programra őszinte tisztelettel és barátsággal vár a szervezők és közreműködők nevében is.

Szirbik Imre
polgármester


<<< Vissza