<<< Vissza

Jobbak voltak a vendégek
Kézilabda NB II

2004. április 23.

 
A húsvéti ünnepek első napján az áztató eső következtében több helyen beázott a városi sportcsarnok. Dicséret illeti a sportlétesítmény dolgozóit, mindent megtettek, hogy víztelenítsék a parkettát. Ilyen előzményekkel fogadta a Szentesi Kinizsi NB II-es férfi kézilabdacsapata Törökszentmiklós gárdáját. Az összecsapás közben többször törölni kellett a küzdőteret. A küzdelem első perceiben a hazaiak két góllal is vezettek. A vendégek nagyobb sebességre kapcsoltak, s fokozatosan elhúztak.

18-7-es vendégvezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. Szünet után tovább növelte előnyét a listavezető Szolnok megyei gárda. A Kinizsi játékosai sok helyzetet kidolgoztak, de sokszor kimaradtak. Nem volt szerencséjük a büntetőkkel sem, sorozatban kimaradtak illetve megfogta a vendégek hálóőre. A törökszentmiklósiak ellentámadásánál is gyorsabban lefordultak, s pontosabban lőttek kapura. A mérkőzés végét jelző sípszókor az eredményjelző 34-13-at mutatott, a vendégek javára.

A mérkőzés után Szécsi László, a Gedai-Szécsi edződuó tagja így értékelt: - Tartalékosan álltunk fel Herold, Boros, Kajla, Sipos, Dömsödi, Szaszkó, Ördög, Szécsi, Farsang, Perbíró, Pólya. A második félidőben néhány ifi is "szóhoz" jutott. A külső körülmények, a pénztelenség is hatással van a csapatra. Napról napra élünk. A helyzetek illetve a büntetők kimaradását a nem megfelelő koncentráció okozta. A vendégek mindkét kapusa nagyon jó napot fogott ki. A remény hal meg utoljára, ha nem így volna akkor már az ősszel feladtuk volna. Úgy indultunk neki a tavasznak, hogy csináljuk. Az utánpótlásunk nagyon jó, az ifik a tavaszi öt mérkőzésből négyet megnyertek. Nem szentesi játékos is kell a felnőtt gárdába, hogy legyen remény az NB II-be. Legalább egy év kell ahhoz, hogy beérjenek, s tavasszal be tudnának épülni a felnőttek közé.

- A sorozatos vereség nem vezet oda, hogy szétesik a csapat?

- Nem tudunk akkor koncentrálni, amikor kellene. Szétesésről nincs szó. Aki tud jön edzésre. Mindenkinek megvannak a problémái.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza