<<< Vissza

Tavasz a természetben

2004. április 23.

 
A Szabadidős Sportklub immáron a tizenharmadik tavaszon írta ki a megújulás évszakát is nevében foglaló képzőművészeti versenyt és kiállítást. Festők, fafaragó és keramikus, ikonfestő és több hímző jelentkezett a meghirdetett pályázatra. A beérkezett művekből rendezett kiállítást április 16-án Szűcs Lajos alpolgármester nyitotta meg.

A klub szervező munkájával egy mozgalom alakult ki. És ami a lényeg: érdeklődés is van iránta. Ha végigtekintünk a tárlaton, megállapíthatjuk, hogy a legerősebb vonalat a kézimunka viszi. Szemerédi Endréné kis csapata profi módon műveli.

A fekete kerámiának nálunk nagy hagyománya volt, úgy tűnik, lesz is, általában azok készítik, akik azelőtt is magas szinten tették. Némi változás: a festmények rovására előtérbe került a fafaragás, közöttük színvonalas munkákat láthatunk Kulbert György kése alól.

Újdonságként szerepel a palettán az ikonfestés, és mostanra megjelentek a különböző díszítőelemek is. Bíró Jenő a kiállítás értékelésekor megjegyezte, hogy kifejezetten amatőröknek szólt a kiírás, az elkészült munkákon picit észre is lehet venni azt a szabadságot, amit megengedhetnek maguknak az alkotók.


<<< Vissza