<<< Vissza

Kampányolt az MSZP

2004. április 23.

 
Képünkön: Horn Gyula Szirbik Imre polgármesterrel a Kossuth téren. (Fotó: Vidovics Ferenc)

Rövid ideig Szentesen tartózkodott a hét elején Horn Gyula, az MSZP Európa Parlament képviselő-jelöltje. A volt miniszterelnök a június 13-i választás mellett kampányol, és járja az országot.

Horn Gyula elmondta: a látogatások célja a figyelemfelkeltés. Ráébreszteni mindenkit arra, hogy nagyon fontos a megfelelő döntés a nyári szavazáskor. És az, hogy megfelelő információkkal lássák el a lakosságot az Európai Unióval kapcsolatban. Az emberek nagy része ugyanis keveset tud arról a szervezetről, amihez alig két hét múlva Magyarország is tartozni fog. Az érdeklődés azonban a csatlakozás és a választások közeledtével talán erősödni látszik. Egyre többen akarják tudni mi vár rájuk a csatlakozás után. Mi lesz a jövedelmekkel, nyugdíjakkal, bérekkel, árakkal, lesznek-e változások az oktatásügy és az egészségügy terén. Tehát a mindennapi életet befolyásoló kérdések a leggyakoribbak. Ezt természetesen meg lehet érteni, hiszen a bizonytalanságot senki sem szereti.

A kampány nemrégiben kezdődött és most kezd beindulni. A jelenlegi felmérések szerint a lakosság 42-44 %-a nyilatkozott úgy, hogy részt fog venni a szavazáson. A szocialista pártnak persze a minél nagyobb részvétel lenne a legjobb. A nemzet megítélése szempontjából is nagyon sokat jelentene az, hogyha magas lenne a részvételi arány. A tavalyi népszavazás eredménye nem használt az országnak, hiszen utolsók voltunk a részvétel tekintetében.

Tabadi Csaba az Európa Parlament oszlopos képviselője szerint 24 képviselő is nagyon sokat tehet az országért. Koalíciókat tud kötni és szövetségeseket tud keresni annak érdekében, hogy minél kedvezőbbé váljon az ország helyzete.

Lényeges, hogy a belső viszályok ne kerüljenek ki Brüsszelbe. A különböző pártok képviselőinek magukban kell tartaniuk az esetleges ellenérzéseket, és csak az ország érdekeit szabad képviselniük.

A leendő európai parlamenti képviselők alapos átvilágításon mentek keresztül az MSZP-ben. Csak jól képzett, megfelelő szakmai tudással rendelkező jelölteket indított a párt.

Magyarországnak igen jó a megítélése Brüsszelben. Az Európa Parlament úgy ítéli meg, hogy gazdasági és politikai közvetítő lehet mind a délkelet-európai országok mind pedig Ukrajna felé.

A lehetőségek tehát adottak az ország előtt. Fontos azonban, hogy ezeket a lehetőségeket megfelelő emberekkel tudjuk csak kihasználni és megvalósítani.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza