<<< Vissza

Javaslatokat várnak

2004. március 26.

 

Azért választottam, a nyílt levél formát tájékoztatásomhoz, hogy minél több személyhez eljusson az információ és ne a másoktól szerzett, esetleg valótlan hírek alapján alkossanak véleményt a munkámról.

Szeretném kerülni a sport területén a politikát, de néhány dolgot le kell rögzítenem.

Az ifjúsági- és sportbizottság 7 tagjából, csak ketten vagyunk a polgári összefogás képviselői, döntéseinket kollektíván hozzuk meg, melyben nekem is csak egy szavazatom van.

A város 2004. évi költségvetési koncepciójának megtárgyalásakor, a város vezetése már a 2003. évi pénzeszközök csökkentésével számolt az ifjúsági és sportbizottság által osztható keretnél, és ennek megfelelő hangsúlyt is adtak.

A képviselő-testület elfogadta a város költségvetését, melyben a bizottságunkat bízta meg a 40.927.000,-Ft felosztásával. A polgári ösz-szefogás képviselői nem szavazták meg a költségvetést.

Úgy gondolom és hiszem, hogy a Nemzeti Sportváros nem csak jogokat biztosít a számunkra, hanem kötelezettségeket is ró ránk, ezért nem lehet elegendő a város vezetése által rendelkezésünkre bocsátott pénzeszköz a szentesi egyesületek nyugodt és zavartalan működésének biztosításához.

Minden eszközt meg kívánok magam is ragadni ahhoz, hogy a keretösszeg nagysága minél nagyobb legyen, ezt célozta azon módosító javaslatom is, mely képviselő-testületet arra kötelezi, hogy a mindenkori pénzügyi zárást követően, a korábban meghatározott keretét felemelje, a feltételek teljesülése esetén.

A városnak valóban több pénzt kellene biztosítania a működésükhöz, ezért az általunk szétosztandó keretet a legjobb tudásunk és ismereteink alapján adjuk át az egyesületéknek, de a keveset, nehéz mindenki megelégedésére elosztani.

Várom javaslatukat ahhoz, hogy a jövőben a bizottságunk által felosztható összeg minél nagyobb lehessen.

Itt ragadom meg az alkalmat és kérem a sportot támogatni szándékozó vállalkozókat, társaságokat, hogy a helyi adó bevallásuk leadásakor, a rendelkező nyilatkozatot a sportalap javára töltsék ki, ezzel is támogassák a sportolóinkat, hogy egészséges gyermekeink legyenek.

Dr. Rébeli Szabó Tamás önkormányzati képviselő


<<< Vissza