<<< Vissza

Hamis bérletek

2004. március 26.

 
A zuhanyhíradóban azt lehet hallani, hogy a Szentesi TE NB II-es labdarúgócsapatánál megszüntették a nyugdíjas jegyet illetve a bérletet. A bérletekből beszedett pénz az biztos bevétel volt a csapat számára. Ezzel kapcsolatosan megkerestem Kecskeméti Lászlót az SZTE elnökét.

- Ennyire rendben vannak a dolgok, hogy a fent említett bevételre már nincs szükség?

-Azért szűntek meg a bérletek, nyugdíjas jegyek mert visszaélések történtek. A Honvéd elleni kupamérkőzésen kb. 1200 néző volt, az eladott jegyek száma hétszázat tett ki. A bérleteket fénymásolni lehet. Az emberek leleményesek. Azok a cégek, akik eddig bérleteket vásároltak, ugyanezt megtehetik a jegyekkel. Előre egy héttel megigényelik a belépőket, ugyanúgy leszállítjuk. Elővételben meg lehet vásárolni.

- Nem félnek attól, hogy e kemény intézkedések miatt a nézőszám csökken?

- Nem. Gyakorlatilag egy nyugdíjasnak négy hónap alatt kell kigazdálkodni 1600 forintot, amennyivel az egész idény alatt többe kerül a belépő.

- Az országban nagyon sok csapatnál mai napig is van bérlet.

- Erre egyetlen egy dolgot tudok mondani, hogy amerre jártunk a pontvadászat során, vannak olyan egyesületek, hogy az évi költségvetésük 12-20 millió forint. A Szentesi TE 6,5 millió forintból gazdálkodik. Ebbe beletartozik az utánpótlás csapatok szerepeltetése is. Ezt okosan kell beosztani, hogy ne adósodjunk el. Kijelentem, hogy az MLSZ felé semmilyen tartozásunk nincs.

- A bérletek, nyugdíjas jegyek megszüntetését nehezen veszik tudomásul a szurkolók. Ön ezt hogyan látja?

- Ha a városnak olyan lesz az anyagi körülménye, hogy nekünk is tud adni legalább 12 millió forintot, akkor ingyenes belépőt engedélyezek. Az akkor azt jelentené, hogy mi is létezni tudunk. Jelenleg máról-holnapra élünk. Ha kifizetjük az útiköltséget nem tudjuk, hogy holnap mi lesz. Nem akarunk úgy focicsapatot működtetni, hogy a Csongrád és Kunszentmárton sorsára jussunk. Mi úgy akarunk működni, hogy ha meg is szűnünk, tisztességgel el tudjunk köszönni.

Kecskeméti László megemlítette, hogy a Szentesi TE vezetősége egy olyan információ birtokába jutott, hogy az eddigi 6,5 millió forint helyett az ez évi költségtervezet 1,7 millió forint lesz. Ez az összeg működésképtelenné teszi a Szentesi TE-t.

Dunás Varga Zoltán


Pontosítás


Az SZTE elnöksége az újságban megjelent nyilatkozat kiegészítéseként az alábbiakat kívánja közölni.

A cikk készültekor egy sajnálatos félreértés következtében néhány adat nem pontosan került rögzítésre. A helyes változat szerint, az SZTE-vel azonos osztályban szereplő klubok önkormányzati támogatása 12-20 millió Ft + pálya használat + szállítás nagyságrendű pénzösszeg. Ez az önkormányzati támogatás Szentesen az elmúlt évben 6,5 millió Ft + pályahasználat + szállítás volt. Meg nem erősített hírek szerint az idei évre tervezett támogatás a tavalyinak még a felét sem éri el. Ebben az esetben az Egyesület működésképtelenné válik és megszűnik.


<<< Vissza