<<< Vissza

Apját lopta meg

2004. március 26.

 
Szemérem elleni erőszak miatt indult eljárás egy szentesi férfi ellen, aki még tavaly az akkori lakótársának a gyermekkorú fiát szexuálisan zaklatta. Az ügyben jelenleg is tart a vizsgálat.

Ismeretlen tettes ellen nyomozott a rendőrség ékszerlopás miatt néhány napja. A gyanú előbb a sértett fiának a barátjára terelődött, majd bizonyossá is vált, hogy az ékszerek egy részét ő emelte el. Az igazi hidegzuhany azonban a feljelentőt érte, mert kiderült, hogy saját fiai is benne voltak a lopásban, a "szajré" másik felét tüntette el, majd zálogházba vitte. A rendőrök ekkor a sértett lakásában házkutatást végeztek, ahol a fiúnál olyan CD-lemezeket találtak, melyen illegálisan másolt programok, zenék és filmek voltak. A sértett fia ellen így szomszédos- és szerzői jogok megsértése miatt is eljárás indult.

Néhány napja az Arany János utcai italnagykereskedés árukészletét csapolták meg a tettesek, most az üzlet riasztórendszerét rongálták meg és lopták el a betörők.

Eljárás indult egy szentesi férfi ellen, aki munkaközvetítés ígéretével a fővárosba vitt fel több városunkbelit, ott elvégeztették velük az építőipari feladatokat. A férfi a rendelkezésre álló adatok alapján, átvette az elvégzett munkáért járó bért, ám azt nem fizette ki a munkásoknak, mondván: semmi nem bizonyítja, hogy őket bárki is foglalkoztatta volna, így a pénz sem jár nekik.

Motoros és autós között alakult ki nézeteltérés egy hete, szó szót követett, majd a motoros egyik társa annyira "felhúzta" magát, hogy belerúgott az autóba, melynek behorpadt az oldala. A húszezer forintos okozott kár mellett rongálás miatt indult eljárás a rugdalózó ellen.

A közterületre ültetett fák mindig útban vannak valakinek. Eddig a fatördelés volt megszokott, most viszont a Csongrádi úti körforgalom közelében tövestől emelték ki és vitték el a kis fákat az önkéntes "kertészek".

H. V.


<<< Vissza