<<< Vissza

Utazás 2004. - sokszínű expo

2004. március 26.

 
Idén 27. alkalommal került megrendezésre Budapesten az Utazás Nemzetközi Turisztikai Kiállítás. A Hungexpo területén lévő "A" pavilonban utazási irodák, külföldi országok képviseletei, turisztikai hivatalai, kamarái, közlekedési vállalatai kaptak helyet, ahol színvonalas programokat láthattak, és sajátos ízeket kóstolhattak meg a vendégek.

A belföldi ajánlatokat két pavilonban tekinthették meg a kedves látogatók. A "B" pavilon kínálatában a Magyar Turizmus Rt., és a Tourinform irodák összefogásában készült installációk szerepeltek, de népszerűsítették a "Virágos Magyarország" c. programot is zöld szigetek elhelyezésével.

Azok a városok, akik önálló standon állítottak ki - így például Szentes, Csongrád, Szeged, vagy Esztergom stb. - a D pavilonban várták a látogatókat.

Az expo egyéb kínálatában szerepelt még: - a lovas turizmus-, lovas kultúra kiállítás; a Hungerit Rt. fő támogatásával szervezett "Gasztrorandevú Hungary 2004" nemzetközi szakácsverseny és bemutató; a "Karát 12." nemzetközi ékszer, drágakő, óra szakkiállítás és vásár.

Szentes és Csongrád évek óta közös installációval jelenik meg az Utazás kiállításon, így volt ebben az évben is. A közös megjelenés elősegíti a két város közti együttműködést mind turisztikai, mind egyéb szakmai területeken: a vendégek közvetítésétől, az együttes programokon át, a közös fejlesztési projektek készítéséig.

Az alapinstallációt három éve használjuk, de színes háttérelemeit évről évre frissítjük. Csongrád hagyományos háttere a Körös-torok és a csongrádi bor, melyet egyéb berendezésekkel, programajánlatokkal színesítenek. Szentes idén egy fiatalos, lendületes háttér-installációval készült, melynek design-munkáját ifj. Vidovics Ferenc készítette. A formabontó kék-piros háttér, a kékalapú fényképes grafika, és a kék szőnyeg jól illeszkedett a csongrádiakkal közös nap-sárga alapelemekhez, és az Expo piros szőnyegéhez. A fényképek megválasztásánál arra törekedtünk, hogy egy, a városunkra leginkább jellemző dinamikus hangulatot sugározzunk.

Elkészültek új kiadványaink is. A Városkalauz 6. kiadásában jelent meg bordó színben frissített fotókkal, programajánlóval. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Turisztikai Államtitkársága támogatásával valósult meg eddigi legszínvonalasabb kiadványunk, az Egészségturisztikai kiadvány, mely 6000 példányban, angol, német, magyar nyelven, exluzív kivitelben készült el, összhangban a stand kék installációjával.

Az észrevételek alapján elmondható, hogy mind az installáció, mind az újonnan elkészült szóróanyagok egyaránt elnyerték a vendégek és a kiállítók tetszését. A jó időre és a jó reklámra való tekintettel sok látogató érkezett az EXPO-ra. Évek óta idén volt a legnagyobb forgalma a vásárnak. Városunk pavilonját is sok érdeklődő kereste fel: voltak, akik nosztalgiából, voltak, akik a vízilabda miatt látogattak el hozzánk. Sokan érdeklődtek a csúszdák, az új medencék és a vendégházak felől is, valamint újra előtérbe került a madarászat. Élénkült a nyugdíjasok érdeklődése a csoportos utazás iránt, de egyéni látogatók is nagy számban keresték fel standunkat. Továbbra is problémát okoz a térségünkre jellemző minőségi szálláshely-hiány.

Boros Szilvia
idegenforgalmi referens


<<< Vissza