<<< Vissza

Szremkó olimpiája

2004. március 12.

 
A magyar női vízilabda-válogatott. Nemcsak megnyerte az itáliai tornát, de már olimpiai résztvevőnek tudhatja magát, remek teljesítményének köszönhetően. A válogatott tagjaként Szremkó Krisztina, a Hungerit-Szentes gárdájának kiválósága is részese lehet a görögországi ötkarikás játékoknak. A szentesi pólós lapunknak elmondta, hogy a létfontosságú spanyolok elleni találkozójukat megnyerték a legelején, de csak akkor nyugodott meg a továbbjutást illetően, amikor véget értek a csoportküzdelmek. Az olaszok ellen két meccset is játszott a válogatott, előbb a csoportrangadón szenvedte vereséget, de az igazán fontos derbin a magyarok nyertek. Így tornagyőztesként utazhatott haza Faragó Tamás együttese.

Ami az olimpiai csoportbeosztást illeti, Szremkó Krisztina úgy vélekedett, hogy egyértelműen a mi négyesünk a nehezebb, a magyar, az orosz, a kanadai és az amerikai csapatból hárman jutnak tovább. Krisztina szerint társai közül Sós Ildikó kapus és Stieber Mercédesz nyújtott kiemelkedőt az olimpiai selejtezőkön. Ami saját teljesítményét illeti: bár nem volt túl látványos a játéka, mégis úgy érzi hasznos tagja volt a csapatnak.

Faragó Tamás kérésére bekkelnie és centereznie is kellett, ami fizikailag fárasztó, de a válogatott játéka szempontjából fontos ez a feladat.

Ami a folytatást illeti, rövid pihenő után újra a hazai bajnokságon lesz a hangsúly, mert március 13-án folytatódik a rájátszás, ekkor a Hungerit a Vasashoz látogat majd.

H. V.


<<< Vissza