<<< Vissza

Gátrongáló motorosok

2004. március 12.

 
Lebontották a falat, így hatoltak be ismeretlen tettesek az egyik szentesi ital nagykereskedésbe az elmúlt héten. A betörők 2 millió 300 ezer forint értékben vittek magukkal dohány- és italárut.

Kerékpártolvaj bandákat csíptek nyakon a szentesi rendőrök. Az egyik csapat három tagból állt és 12 biciklit loptak el, a másik társaság ennél népesebb volt, ők az eddigi vizsgálatok alapján nyolc kerékpárt "fújtak meg", majd teljesen szétszedték a járműveket.

Garázdaság miatt indult eljárás egy szentesi férfi ellen, aki hétfőn délután az eddigi adatok alapján közterületen, légpuskával meglőtt egy fajtiszta kutyát. A négylábú életét állatorvosi beavatkozás mentette meg.

Személyes szabadság megsértésének bűntette miatt vizsgálódik a rendőrség egy másik helybéli férfi ellen, aki volt felesége lakásán megjelent, majd erőszakkal megakadályozta, hogy a nő távozzon a helyszínről. A férfi ráadásul bántalmazta is egykori párját.

Az elmúlt szombaton hajnalban a Rákóczi Ferenc utca egyik élelmiszerboltjához érkezett a kenyérszállító autó. A sofőr ekkor vette észre, hogy az üzlet egyik ablakát betörték. Azonnal értesítette a rendőrséget, majd a járőrök kiérkezése után bementek a boltba, ahol meglepetésükre a betörőre bukkantak, aki éppen az árukészletből válogatott magának.

A figyelmetlen bűnöző 115 ezer forint értékben rámolt össze magának árut, amit elvinnie már nem sikerült a helyszínről.

Olajat loptak el az Antal-tónál lévő transzformátorból, ezzel félmillió forintos kárt okoztak a Démásznak ismeretlenek. A rendőrség már nyomoz az elkövetők után.

Motorosokat keresnek a nyomozók, akik a Sulymostói gátőrháznál feltehetően crossmotorral rongálták meg a Tiszagát útfelületét és a töltésoldalt. A féktelen motorozásnak árvíz esetén lehet súlyos következménye.

Szegváron az egyik sörözőbe érkeztek vendégek záróra után. A látogatók játékgépet törtek fel és megközelítőleg 40 ezer forintot vittek magukkal.

H. V.


<<< Vissza