<<< Vissza

Helytörténet

2004. március 5.

 

A Városi Gyermekkönyvtárral, a Koszta József Múzeummal, valamint a TEAM Számítástechnikával közösen ismét szeretnénk megrendezni a 10-14 éveseknek az immáron negyedik helytörténeti, helyismereti vetélkedőnket, melynek most az alábbi címet adtuk: Szentes Nemzeti Sportváros - Sporttörténet-könyvben-képen-neten.

2004 az olimpia éve lesz. Ezért ebben a tanévben két-két csapatot várunk iskolánként A csapatokat 5 főből állítsátok össze! Ügyeljetek arra, hogy legyen 1 olyan társatok, aki rendelkezik informatikai ismeretekkel, ugyanis a versenyt három helyszínen rendezzük meg. Ketten a Gyermekkönyvtárban érdekes feladatokkal fognak megismerkedni, ketten a Koszta József Múzeumban tevékenykednek, míg az ötödik társatok a TEAM-ben helyismereti CD-khez, a Szentesi Mozaik Internetes Újság anyagához kapcsolódó feladatokat old meg, valamint az Interneten keres sporthoz kapcsolódó információkat.

A felkészüléshez javasoljuk a helytörténeti kiadványok tanulmányozását. (Szentes helyismereti kézikönyve, valamint böngészést az Interneten is. A könyv és a CD-k megtalálhatók az iskolákban, illetve a Városi Gyermekkönyvtárban. Az utóbbi helyen érdemes nézegetnetek a www.szentesinfo.hu/mozaik oldalt is, különösen javasoljuk a Kalendárium, NetSzemle oldalon olvasható információkat.

Hogy a játék még izgalmasabb legyen, a benevezéseket e-mailben kérjük az alábbi címre: timarf@mail.tiszanet.hu. A nevezésekben írjátok meg az alábbi adatokat:

1. Az iskola neve
2. Csapattagok neve (2 "könyvkedvelő" + 2 "múzeum- és sportkedvelő" + 1 "számítógép-kedvelő")
3. Felkészítő nevelő(k)

Előzetesen feladatként arra kérünk benneteket, hogy válasszatok ki egyet, és írjátok le, hogy miért tetszik ez nektek, miért választottátok éppen ezt az alkotást. Segítségetekre lesz a közelmúltban megjelent Koszta-könyv is. Ezt az anyagot rögzítsétek flopin, és adjátok le a TEAM Számítástechnikánál (Munkácsy u. felől van a bejárat), vagy küldjétek el levélmellékletként a timarf@mail.tiszanet.hu címre. Ennek a munkának a beérkezése a nevezés feltétele.

Leadási határidő: 2004. március 10.

A verseny időpontja: 2004. március 26. 13:30 óra
Helyszínek:

Koszta József Múzeum (63/313-352)
Városi Gyermekkönyvtár, Szentes, Petőfi u. 1. (63/313-654)
TEAM Számítástechnika, Szentes, Tóth József u. 13. (63/318-482)

Mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk a versenyhez!


<<< Vissza