<<< Vissza

A fakivágásról
 Harmincezer a büntetés

2004. március 5.

 
Szentes Város Önkormányzatának a környezetvédelem helyi szabályairól szóló rendelete többek között kimondja, hogy aki a város belterületi közterületén lévő élő fát ki akarja vágni, szándékát előzetesen be kell jelentenie.

A fa kivágásához, a fenntarthatóságának elbírálása után kaphat a bejelentő hozzájárulást. A bejelentőt az önkormányzat meghatározott helyen és határidőn belül, megjelölt fajtájú és darabszámú fa pótlására kötelezi.

Sokan nem ismerik ennek az ügymenetét. Ezzel kapcsolatban szeretnénk felvilágosítást nyújtani:

Aki fát szeretne kivágni, annak el kell mennie a polgármesteri hivatalba, és az információs irodánál, vagy a 210/a. sz. szobában fakivágási kérelemhez adatlapot kell kitöltenie. Az adatlap alapján a kertészeti referens a kérelemben megjelölt helyszínen felméri a fa kivágásának indokoltságát.

A kérelem elbírálása után a kérelmező postai úton kapja meg a fa kivágásához a hozzájárulást, vagy a fa kivágásának megtiltásáról szóló levelet. A hivatali engedély ezen kívül tartalmazza a fa /fák/ pótlására meghatározott fajtát és annak mennyiségét, valamint a pótlási kötelezettség végrehajtásának határidejét.

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét arra, hogy aki fát engedély nélkül vág ki, illetve aki a pótlási kötelezettségnek nem tesz eleget, szabálysértést követ el, és 30.000.-Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A fakivágási kérelem illetékmentes. A fa kivágásának és pótlásának a költsége a kérelmezőt terheli.

Bízunk abban, hogy a jövőben egyre kevesebb lesz az illegális fakivágás. Kérjük a lakosságot, ha bárhol illegális fakivágásról, vagy a növények rongálásáról tudomást szereznek, hívják a 63/510-334, vagy a hétvégén is hívható 70/506-9600 telefonszámot, ahol a tapasztalataikat elmondhatják.

Vigyázzunk együtt a város zöld felületeire!


<<< Vissza