<<< Vissza

Elsőből harmadik

2004. március 5.

 
A Szentesi Kinizsi megye III. osztályú labdarúgócsapata is elkezdte a tavaszi felkészülést. Beszélgető társam Tóth György, a Szentesi Kinizsi labdarúgócsapatának szakosztályvezetője és edzője.

- Hogyan értékeli a 2003-2004-es bajnokság első félévét? A hosszú sikersorozat után zuhanás következett, mi volt ennek az oka?

- Nem vagyok elégedett. Hét ponttal vezettünk öt fordulóval a félévi zárás előtt. Végén pedig, a gárda harmadik helyről várja a tavaszi folytatást. Két pont a hátrányunk, ez behozható, akár egy mérkőzés alatt, ha riválisaink is botlanak. Annak a csapatnak, mely magasan vezeti a tabellát, nem szabadott volna olyan hibába esni, amibe mi beleestünk. Azt hiszem egy kicsit fejben elszaladtak a fiúk, s nem úgy koncentráltak ahogy kellett volna. Biztos vagyok benne, hogy tavasszal kiköszörüljük a csorbát. Elsőként szeretnénk végezni.

- Változások?

- Sikerült a gárdát három fővel megerősíteni. Név szerint, Szabó Árpád, Dékány Szabolcs és Varga Zsolt, ők Derekegyházáról érkeztek. Azt hiszem húzóemberek lesznek, amire nagy szükségünk van. Ők idősebb játékosok, higgadtabbak. Még nem jelezte senki, hogy távozni kívánna.

- Kivel elégedett?

- Kiemelni nem szeretnék senkit, mert ez csapatjáték. Nem hiszem, hogy most szükség volna arra, hogy egy-két srácot elmarasztaljak. Bár volna ilyen. Kiemelkedőt csak akkor tud nyújtani egy játékos, ha a többiek partnerek ebben.

- Megkezdték az alapozást, milyen az edzéslátogatottság? Mennyit edzenek hetente?

- Az edzések kedd, szerda, péntek, szombat edzőmérkőzés. Az edzéslátogatottság lehetne nagyobb is. Tudomásul kell venni, hogy ezek a srácok amatőrök és munka mellett edzenek. Ezért változó a létszám.

- Nem mondtak le az első helyről?

- Mindenképpen az aranyérem megszerzése a cél. Ha egy csapat bármilyen bajnokságban elindul a győzelem megszerzése a cél. Másképp ne is induljon el.

D. V. Z.


<<< Vissza