<<< Vissza

Óvodai körzetek

2004. március 5.

 
A szentesi óvodai körzeteket bemutató és ezzel a szülők választását megkönnyítő sorozatunkban ezen a héten a Kossuth utcai Óvodai Munkáltató Körzet vezetője, Ternainé Fodor Mariann ad tájékoztatást az intézmények működéséről és az általuk kínált lehetőségekről.

- Igyekszünk megmutatni erősségeinket, büszkeségeinket mi is a szülőknek, azért hogy minél több információ birtokában dönthessenek gyermekük sorsáról. A nyílt napokon megismerhetik óvodapedagógusainkat, betekinthetnek mindennapjainkba. Szívesen tesszük ezt, hiszen óvodai körzetünk legfontosabb erősségének tekintjük, hogy nevelőtestületünk többdiplomás, sokrétű tudással rendelkező óvodapedagógusokból áll. Sok éves pedagógia tapasztalattal, fiatalos lendülettel törekszenek az anya pótlására, a gyermekek nevelésére. Személyi feltételeink optimálisak, nevelőmunkánkat logopédus, fejlesztő pedagógus is segíti.

A Kossuth utcai és a Szarvasi úti óvodában jól felszerelt tornaszoba, kézműves szoba, külön ebédlő, fejlesztőszoba is segíti a nevelőmunkát. A nagyhegyi városrész gyermekei csodálatos fajátékokkal teli udvaron játszhatnak a családias, otthonos légkörben.

A Kossuth utcai óvodában a mozgásfejlesztés és az anyanyelvi-kommunikációs nevelés a kiemelt nevelési feladat. A művészetek erejébe vetett hit vezérli a változatos délutáni tevékenységeket, tehetséggondozó foglalkozásokat.

A Szent Anna utcai óvoda különleges adottsága az elhelyezkedése. A város központjában a Kurca partján, a ligethez, uszodához, más fontos városi intézményhez közel valósítja meg a nevelőtestület mozgásfejlesztést, a környezetvédelemre nevelést hangsúlyozó nevelési programot. Esztétikus csoportszobák és nagy, ligetes udvar várja a gyermekeket.

A városban egyedülállóan a népi hagyományok megőrzése és a kismesterségek által képviselt értékek átadásával neveli a kiséri városrészben a gyermekeket a Farkas Antal utcai óvoda nevelőközössége. A népművészetek, a népi játékok eszközei az egyéni fejlesztésnek, a szocializációs képességeknek és a kreativitásnak ad teret.

A kajáni óvoda a városhoz tartozó kis faluban, és a környező tanyákon élő gyermekeket fogadja elsősorban, de az óvoda közvetlen környezetében lévő erdők, szántóföldek, tavak szépsége azokat a családokat is vonzzák, akik tiszta levegőjű, természetközeli nevelésben kívánják részesíteni gyermeküket. Óvodáink tárgyi feltételeinek folyamatos fejlesztését biztosítják sikeres pályázataink és három óvodai alapítvány támogatása.

Nagy hangsúlyt fektetünk óvodáink biztonságosságára, a gyermekek testi épségének, egészségének megőrzésére. Az egészséges életmód igényének alakítása mellett biztonságtechnikai szempontoknak is megfelelő játékok, ütéscsillapító gumiburkolatú játszóterek kialakítására törekszünk.

Ternainé Fodor Mariann - Kruzslicz Anita


<<< Vissza