<<< Vissza

Beépül a pince

2004. március 5.

 
Végéhez közeledik az a felújítás, ami még tavaly ősszel elkezdődött a Kiss Bálint Református Általános Iskola pince részében. Ennek eredménye: két új tanteremmel bővül az intézmény.

Mint azt Karikó-Tóth Tibor igazgatótól megtudtuk, a két terem elkészült, apróbb munkálatok folynak a termet összekötő előtérben, és a beépített szekrényekkel bővült új lépcsővel gazdagodott folyosón. A nyolc évvel ezelőtti adatok tükrében - a diákok száma 260-ról 396 főre nőtt - beigazolódni látszik, hogy szükség van a bővítésre.

A régi széntárolóból ének szaktanterem lesz, méltó helynek bizonyul a Nemzetközi Comenius Projectbe bekapcsolódott iskola énekkarának a gyakorlásra. 2006-ban pedig a nemzetközi program ütemtervének megfelelően itt láthatja vendégül majd az iskola kórusa a svéd, francia, német, erdélyi énekkarokat.

A bővítésnek köszönhetően megtarthatják a "Mindennapos testnevelés" elnevezésű pályázaton elért eredményeket is. A meglévő, sportágak - kosárlabda, asztalitenisz, úszás, tenisz, foci, atlétika - mellett, a most kialakított testedző teremben lehetőség lesz az állóképesség javítására, a kondíció megtartására úgy a pedagógusoknak, mint a diákoknak. Az igazgató elmondta, hogy reményei szerint hamarosan megérkeznek az új gépek: evező- és futópadok.

A pince teljes átalakítását, illetve a fűtésrendszer korszerűsítését a Tiszántúli Református Egyházkerület pályázatán nyert ötmillió forintból fedezték. Az ünnepélyes birtokbavétel a már hagyományokkal rendelkező "Kiss Bálint Hét" keretein belül történik március végén.

N. A.


<<< Vissza