<<< Vissza

Gyógyító növények
Jó közérzet egyenlő ápoltság

2004. március 5.

 
Tavaszhoz közeledve ideje elkezdeni bőrünk, hajunk fokozottabb ápolását. A téli hónapokban gyakran még az addig normál bőr is szárazzá válik. A kinti hideg, a szél, illetve a fűtött helyiségek száraz levegője megviselik bőrünket.

A bőr ápolásához tartozik a bőr tisztántartása, táplálása, amelynek célja a rugalmasság megtartása. Tisztításához használhatunk arctisztító tonikot, mellyel eltávolítjuk a felesleges bőrzsírt. Használatával az arcbőr feszesebbé válik. Visszaállítja a bőr pH értékét. Találunk közöttük alkoholosat, de közkedveltek az alkoholmentes termékek is, amelyek mellé párosul pl. aloe vera, kamilla kivonat. Ide sorolhatjuk még az arctejeket is, amelyeknek általános feladatuk a smink és egyéb szennyeződések eltávolítása. Itt sem szabad megfeledkeznünk az aloe vera, jojobaolaj tisztító, ápoló hatásáról sem. Ezek közül bőven válogathatnak az üzleteinkben.

A bőrradírok segítenek abban, hogy az elhalt hámsejtek ne zárják el pólusainkat. Vezetőtermékek közé tartozik a sárgabarackos, málnás bőrradír. Ezek alkalmazása után használhatjuk az arckrémeket, persze a bőrtípusnak megfelelően. Minden korosztály megtalálja a számára megfelelő krémet. Közöttük található növényi eredetű: avokádóolaj, búzacsíraolaj, kakaóvaj, mandulaolaj. A bőr feszességéről és rugalmasságáról a kollagénes krémek gondoskodnak.

A kövirózsa krémet májfolt halványítására bátran ajánljuk. A méhpempőt tartalmazó kozmetikumok a ráncok feltöltésében segítenek. Körömvirágos, kamillás és aloe verás termékeink gyulladáscsökkentő, nyugtató hatásuk miatt kedvelt krémjeink közé tartoznak.

Fontos a vitaminok bőrön keresztül történő adagolása, ezért a testápolóban feltétlenül kell, hogy szerepeljen. Elsősorban A, B, C, E, F és H vitaminokkal dúsított készítményeket javasoljuk. Ne feledkezzünk meg a teafáról sem, ami antibakteriális hatású. Az olívaolaj régóta ismert alapanyag, amely rendkívül gazdag vitaminokban. (folytatjuk)

Herba Mix Kft.
Szentes
Gyógynövény- és
Reformélelmiszer üzlet


<<< Vissza