<<< Vissza

Gondolatok

2004. március 5.

 
Kedvelt megyei napilapunkban öles cím igényli az olvasó figyelmét: "Csongrád és a falvak kézen fogva lépnek". Ez aztán csúcsteljesítmény a képes beszédben! De ha tényleg együtt lépnek, még hozzá kéz a kézben, azt látni kell. Csak azt nem tudhatjuk, hová lépnek, de főleg arra vagyunk kíváncsiak hogy fogják egymás kezét, ha nincs kezük és hogyan lépnek, ha nincs lábuk? Két ajánlatom van: az újság tegyen le a képtelen képes beszédről, ha címet választ, Csongrádnak és a falvaknak pedig azt kívánom, hogy kézen fogás helyett járjanak jól.

**************************************************

Nyugtalanságot keltett bennem egy másik újságban ez a mondat: "365 millió, azaz 92 milliárd forintos hitelcsomag szindikálása várat magára." Figyeled, kedves Olvasó? Szindikálása. Ekkora pénzösszeg szindikálása felett nem lehet szó nélkül elmenni. De mit tegyek, ha fogalmam sincs, mi a szindikálás? A latin szótáramban nincs ilyen szó. Az idegen szavak szótárában (az enyémben) sincs. Kérem azt, aki érti, segítsen, hogy én is érthessem. Nagyon sok pénzről van szó...

**************************************************

Kultúrált, etikus kampányt ígérnek a pártok. Nem hiszem, hogy az ígéretüket beváltják, de olyan jól esik olvasni!

**************************************************

Nagy tisztelője vagyok a csillagászatnak és a csillagászoknak, de van valami, amiben nem tudok hinni nekik: a végtelenül nagy számaikkal van bajom. Például: legutóbb felfedeztek egy égitestet, amelyik a mi Napunkhoz hasonlít. Ez az égitest 650 fényévnyi távolságban 1,56 nap alatt kerül meg egy csillagot. Szóval nem másfél, nem kettő, hanem 1,56 alatt. Én tudom, hogy a Bibliához nagy hit kell, de hol van az attól, ami a csillagászok állításaihoz kell?!

**************************************************

Büszkén vallom magamat szentesinek. Példaértékű, ahogy Szentes vezetősége megoldotta városunkban a kisebbség lakásügyét: putrik helyett cseréptetős, szép házakban laknak. Dicsekedni lehet a Széchenyi István Általános Iskolával és a benne folyó pedagógiai munkával. Továbbá: Szentesen megszűnt a felekezeti torzsalkodás, az ökumenikus hit testvért szeret a más vallású keresztyénben. Ugye a pártok is követik majd az egyházak példáját? De jó is lesz!

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza