<<< Vissza

Olaszországon át Athénba

2004. február 27.

 
Kedden kezdődött az olaszországi Imperiában a női olimpiai kvalifikációs torna a hölgy vízilabdázók számára. A Hungerit-Szentesi VK vezéregyénisége, Szremkó Krisztina is tagja az utazó keretnek, amely kivívhatja az athéni ötkarikás játékokon való részvételt. A tornán az első két hely valamelyikét kell kivívni a csoportban, ez esetben már biztosan Görögországban érezheti magát a válogatott. A fontosabb kérdések már az elején eldőltek, hiszen kedden a spanyolokkal, másnap az olaszokkal mérkőzött Faragó Tamás együttese. Szremkó Krisztina az elutazás előtti napon nyilatkozott lapunknak.

- Hogyan készültek a torna előtti hetekben a mérkőzésekre?

- Vendégünk volt a holland válogatott, a múlt héten pedig az új-zélandi csapattal edzőtáboroztunk, két hivatalos meccset játszottunk velük. Itt kipróbálhattunk olyan taktikai variációkat, melyeket remélem a spanyolok ellen is eredményesen tudunk felhasználni. Ők ugyanis a legfőbb ellenfeleink, és ha ki akarunk jutni az olimpiára, mindenképpen le kell győznünk őket.

- Sokan úgy tudják, hogy a remek csoportbeosztásnak köszönhetően máris Athénban érezhetik magukat.

- Valóban jó a sorsolásunk, de előre semmit nem szabad elkiabálni, mert bármi előfordulhat. Az igaz, hogy amióta a női vízilabda létezik itthon, talán soha nem volt ilyen remek lehetőségünk az olimpiai kvalifikációra. A sorsunk a kezünkben van, úgy gondolom, hogy csak mi szúrhatjuk el az ötkarikás részvételünket. A felkészülés jól sikerült, betegek, sérültek nincsenek, kedden 16 órakor kezdődhet a spanyolok elleni derbi!

Azóta a csapat már lejátszotta kulcsfontosságú mérkőzését, melyen 10-5-re győztek Primászék, és ezzel óriási lépést tettek Görögország felé.

H. V.


<<< Vissza