<<< Vissza

Gimi Szalagavató

2004. február 27.

 

A Horváth Mihály Gimnázium február 21-én (szombaton) tartotta szalagavató bálját. Az esemény hatalmas tömegeket vonzott a Városi Sportcsarnokba. Több, mint ezerötszáz jegyet adtak el. Ezért, már csak a közönség módfelett nagy számát tekintve is egyre inkább úgy tűnik a gimi-bál városi szintű rendezvénnyé nőtte ki magát.

Nem is beszélve az igen magas művészi színvonalról, amit a műsorok nyújtottak. A hagyományos szalagtűzési ceremónia után a diákok megmutathatták, mire képesek. A jazz és kortárs énekszólók és kórusdal mellett a néptánctól a balettig, a moderntánctól a keringőig, sőt a karatéig minden műfajban igényes produkciókat láthattunk.

A közönség kitartóan végigtapsolta az előadást, ami azért valljuk meg, tőlük sem kis teljesítmény, hiszen majdnem 3 órásra sikeredett. Ezután, illetve az "első tánc" után - amelyre szüleiket kérték fel egy-egy szál rózsával a negyedikesek - az Alibi együttes szórakoztatta egészen hajnali 2-ig a bulizni vágyókat.

A szórakozás mellett persze a szalagavatónak sokkal mélyebb jelentősége van, hiszen itt a negyedikesek felnőtté válásukat ünneplik. Az iskolában már évek óta bevett szokás, hogy valamely, azóta már híressé vált volt diákja köszönti útravaló jótanáccsal az "éretté válókat". Két évvel ezelőtt Hevesi Tamás, tavaly Gáspár Sándor, idén pedig Holman Endre üzenetét olvashattuk: "Ti még lehettek világsztárok, űrhajósok, mozdonyvezetők és gazdagok is. A mindennapok harmóniáját leginkább az határozza meg, hogy ki-ki megtalálja helyét a világban. Legyen szárnyaló művész, aki lánglelkű zseni, szántóvető, aki kenyérré tudja kovászolni a földet, űrhajós, aki a holdbéli csónakoshoz vágyik. De ne túrja a földet, aki tud vízen járni, ne vágyjon a fellegekbe, akinek tériszonya van, se ne akarjon várat építeni, aki lelkét nem kavarja a malterba, különben leomlik estére. Mellesleg legyetek gazdagok, de ne keressétek a hasznot, higgyetek Kőmíves Kelemennek: "Ha hasznot akarsz, megkaphatod bárhol, de ha ember akarsz lenni, arra gondolj, hogy életet kövesd, a megigazulást, a feladatot. Ezzel vedd kezedbe a követ, akkor nem omlik le a fal"

Viola Szandras


<<< Vissza