<<< Vissza

"Tégy jót, s jól"

2004. február 27.

 
A Deák Ferenc Általános Iskola bemutatását folytatva szólni kell a kulturális munkáról. Fiatal, agilis nevelők szinte már művészi fokon oktatják a kerámiakészítést, a tűzzománc technikát, a selyemfestést, origami készítést, gyertyaöntést. Belső életünkhöz tartoznak a vers és prózamondó versenyek, melyeken célunk, hogy minél több gyerek tehetségét fedezzük fel.

Színjátszóink ismertek a városban, ők egyben a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola tanulói.

A Kazinczy szépkiejtési versenyek népszerűek a gyerekek körében, idén is aranyéremmel dicsekedhetünk a hatodikos korcsoportban. Az alsós mesemondóink eljutnak a területi versenyekig és szép eredménnyel térnek haza.

Az iskolánkban működik mazsorett csoport, kán-kánt táncoló lányok két csoportban is. Ők is állandó meghívottai a Mezgé báljainak, s a hagyományos jótékonysági estnek, mely alapítványunk egy rendezvénye.

Ebben az évben 15. születésnapját ünnepeli a Deák-Diák-Show. "Ezt látni kell" szokták mondani a vendégek. Tréfa, játék, tánc színesíti ezt a programot és színházban.

Tagintézményünk, a Damjanich János Általános Iskola hagyományos rendezvénye a városi "DAMO Gyermeknap", melynek több száz résztvevője van évente.

A tanulmányi versenyek közül a területi, megyei Simonyi Zsigmond helyesírási versenyt, és a megyei mesemondó versenyt kell kiemelt helyen említenünk. Iskolánk kulturális élete nagyon mozgalmas. Szinte minden hétre jut program. Most csak étvágygerjesztőnek szántuk iskolánk e fontos területét. Szeretettel várjuk az érdeklődőket a március 15-i, tizenöt órás ünnepi kerékpározásra, és a hagyományos lampionos felvonulásra, március 15-én 18 órára.

Iskolavezetés


<<< Vissza