<<< Vissza

A kert létesítése nem kampányfeladat!

2004. február 27.

 
Kertünkbe átgondoltan megválasztott növényeket telepítsünk. Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen benne valami látnivaló: tavasztól őszig az eltérően virágzó virágok, télen pedig az örökzöldek. A kert szépsége nem a fajok, változatok számától, hanem a növények elhelyezésétől, azok díszértékétől függ.

Ne akarjunk botanikus kertet létesíteni! A telepítéskor vegyük figyelembe, hogy 30-50 év elteltével növényeink mekkorák lesznek. Az ültetéskor biztosítsunk elég életteret az egyedeknek, máskülönben gyorsan bozótossá, sűrűvé válik kertünk.

Feltétlenül hagyjunk szabad, gyepesítésre alkalmas területet. Próbáljunk a növény igényeinek leginkább megfelelő helyet kiválasztani. Ehhez nem csak a fajta igényeit kell ismernünk, hanem a kertünk fekvését, talajának szerkezetét, kémhatását és a talajvíz állását. Vigyázzunk arra, hogy az alakok és a színek harmonizáljanak. Itt nagy tere van az egyéni ízlésnek és fantáziának. A kertépítés költséges vállalkozás. Előre tisztázni kell, hogy a pénzügyi lehetőségeink meddig terjednek, és annak megfelelően kell a célt is megjelölni. A kertépítés tudnivalóiról a jövő heti rovatunkban olvashatnak.


<<< Vissza