<<< Vissza

Mozgalmas Damo-napok

2004. február 27.

 
Az elmúlt hét a farsang jegyében telt a Damjanich János tagiskolában. Az alsó tagozatosoknál már hagyomány, hogy egyéni jelmezekkel készülnek a tél múlatására. Az idén több mint 70 -en versengtek a legötletesebb, leglátványosabb jelmez címéért. A már szokványosnak mondható (de szépen kivitelezett) jelmezek - királylány, rózsalány, törpikék - mellett a legkisebbek is szívesen öltöztek nindzsának, kommandósnak, pókembernek. A picurok bálján gyorsan fogyott az igazi farsangi fánk és más sütemények, és természetesen discóval zárult a program.

A nagyobbak buliján már a csoportosan öltöttek álruhát résztvevők. Nemcsak a "maskara" számított, hanem a produkció is. Bemutatták, hogyan ballag a katona, láthattuk a "Titanic kalózait", megjelent Gedeon bácsi az ő nőjeivel és tapasztalhattuk, hogy nemcsak a húsz éveseké a világ. Ezt követően az iskolavezetés takarékossági törekvéseinek is megfelelő sötétségben több órás tánc tetőzte be az igazán jó hangulatot.

A Víz Világnapja jegyében rendeztünk kézműves-műhelyt, ahol óvodások és iskolások együtt készítették a legújabb technikák segítségével a bálnákat, a lepkéket, a békákat, a kacsákat. Emellett a gyöngyfűzés, a bábkészítés, a gyertyaöntés-viaszolás, a különleges papír-hajtogatás vonzotta a legtöbb érdeklődőt.

Most már készülünk március 15-re. A hagyományos fáklyás felvonuláson egy kisebbfajta meglepetéssel szeretnénk elő rukkolni, valamint most még egy 15 órás kerékpározás is változatosabbá teszi az ünnepet.

Az aggódóknak pedig üzenjük: azért tanulunk is.

A Diákönkormányzat


<<< Vissza