<<< Vissza

Betegellátás

2004. február 27.

 
Szirbik Imre polgármester több fordulóban egyeztetett a kórház ügyében. A CT átadása után napirendre tűzték a kórház finanszírozásának kérdését is.

A polgármester levélben fordult az egészségügyi miniszterhez, mivel az új finanszírozási rendszer szerint bázisnak a 2002. harmadik negyedévét és a 2003. első háromnegyed évét tekinti az Országos Egészségügyi Pénztár. Ez méltatlanul hátrányos a szentesi területi kórháznak, hiszen éppen akkor volt a legrosszabb helyzetben. A kérés az, hogy a vállalt bázist tekintsék a finanszírozás alapjául.

A közelmúltban megkereste Szentest Hódmezővásárhelyről az integrált betegellátásba való bekapcsolódás miatt. A Szirbik Imre megbízta a kórház igazgatóját, hogy a vásárhelyi kórház vezetőjével vizsgálják meg a szakmai feltételeket, és azt, hogy a szentesi intézmény számára milyen előnyt és hátrányt jelent az integrált rendszerbe való részvétel. A kérdéssel kapcsolatosan a város vezetése tárgyalt Csongrád és Kunszentmárton elöljáróival is, hiszen a szentesi kórház ennek a két kistérségnek a lakosságát is ellátja.


<<< Vissza