<<< Vissza

Deákos diákok

2004. február 20.

 

A felsőpárti városrész kiemelkedő közintézménye a Deák Ferenc Általános Iskola, mely fennállásának a 43. évébe lépett ebben a tanévben.

Modern épülete kimagasodik a kis házacskák közül, kétemeletes. Hatalmas homlokzati üvegfala mögött, mint a téli kertben, rengeteg virág pompázik. A bejövők nem állják meg szó nélkül e látványt.

13 szaktanterem, nyelvi labor, számítástechnika terem és gazdagon berendezett, multimédiás könyvtár található az épületben.

Több évtizede emeltszintű sport oktatásban vesznek részt tanulóink. Kiemelt sportág az úszás, az atlétika és a kézilabda.

Angol és német nyelvet tanulnak diákjaink, s ez évtől kezdve a francia nyelvvel is ismerkednek az ötödikesek. Számítástechnikai ismereteket már az alsó tagozaton tanítunk. Sport és művészeti szakkörök (kerámia, színjátszó, tűzzománc, gazdaasszony) várják a gyerekeket délutánonként.

Tagintézményünk a Damjanich János Általános Iskola, ahol emeltszintű a művészeti oktatás. E képzés keretében a diákok emeltszintű rajztanítással, drámajátékokkal, néptánccal ismerkednek meg.

A 2004/2005. tanévben az első évfolyamon egy sport és egy Freinet osztályt indítunk a Deákban, valamint a Tagintézményben egy művészeti osztályt.

Külföldi kapcsolatainkról már sokszor hallhatott az olvasó: Belga, angol, olasz, finn, ír, görög, cseh. Partner intézményeinkkel közös programban dolgozunk, Magyarország Nemzeti parkjai témakörben. Várjuk az uniós csatlakozást, 6 fordulós EU-s programot szervezünk a város iskoláinak.

Készülünk a tavaszi ünnepekre, a farsangra, a városi karneválra. S nem utolsósorban az Európa Fesztiválra, ahol EU-s partnereink táncaival szeretnénk bemutatkozni.

Deák Ferenc Általános Iskola


<<< Vissza